به گزارش خبرنگار ایرنا، «بهمن امیریمقدم» عصر سهشنبه در جمع خبرنگاران در مرز رسمی خسروی افزود: مرز خسروی هم اکنون باز و ورود و خروج زائران در این گذرگاه رسمی روان است.
وی اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته توسط دستگاه های مختلف، کوچکترین مشکلی نداریم و زوار را در نقطه صفر مرزی به سمت عتبات عالیات بدرقه می کنیم.
استاندار کرمانشاه گفت: همچنین امروز جلسه ای با مسوولان کشور عراق داشتیم که در این نشست از همکاری طرف عراقی در راستای پذیرش زائران قدردانی شد و هم در خصوص برنامههای آینده به منظور چگونگی تردد زائران تصمیم گیری شد.
امیریمقدم افزود: هم اکنون زائرانی که وارد کشور می شوند از نقطه صفر وارد پایانه و از محل پایانه به سه راهی نصرآباد و از قصرشیرین نیز به کرمانشاه منتقل میشوند که میتوانند از طریق قطار، فرودگاه و پایانه اتوبوس رانی شهید کاویانی به مقصد استان های خود منتقل می شوند.
وی از زائرانی که با خودروهای شخصی عازم مرز خسروی شده اند خواست هنگام بازگشت در موکب ها استراحت کنند و از رانندگی در حالت خستگی خودداری نمایند و قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند.
۶۰۰ زائر خارجی از مرز بین المللی خسروی راهی کربلا شدند
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمانشاه نیز گفت:۶۰۰ زائر اربعین از کشورهای آذربایجان و گرجستان روز سه شنبه از طریق مرز بین المللی خسروی راهی کربلای معلی شدند.
«حمزه سلیمانی» پس از مشایعت زائران خارجی در پایانه بین المللی خسروی افزود: پیگیری و هماهنگی لازم برای عبور این زائران خارجی توسط استاندار کرمانشاه و مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با دولت عراق انجام شد.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
امسال مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین برای تردد زائران اربعین بازگشایی شده است.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.