به گزارش روز سه شنبه ایرنا، روزنامه صهیونیستی«هاآرتص» امروز فاش کرد که مقامات رژیم اسرائیل درحال تهیه طرحی برای افزایش ساخت و ساز و افزایش شمار شهرک نشینان صهیونیست در شهرک «هار حوما» واقع در کوه «جبل ابو غنیم» در بخش شرقی شهر قدس هستند.
این روزنامه نوشت: صحبت درباره ساخت یک شهرک جدید است که قرار است در مکانی بسیار حساس از نظر مناظر دیدنی و آب و هوا بنا شود. این منطقه که در اطراف روستای «بتیر» واقع شده است که توسط سازمان "یونسکو" به عنوان یک میراث باستانی جهانی ثبت شده است.
برپایه گزارش این روزنامه صهیونیستی، این شهرک قرار است که در مجاورت روستای فلسطینی «الولجه» بنا شود و اگر این اتفاق بیفتد، این روستا از هر چهار طرف توسط دیوار حائل محاصره خواهد شد و قرار است که در این شهرک ۵۶۰ واحد مسکونی ساخته شود.
روستای باستانی بتیر که از ویژگیهای منحصر به فرد آب و هوایی و باستانی برخوردار است، در سال ۲۰۱۴ توسط سازمان یونسکو به عنوان میراث جهانی معرفی شد.
رژیم صهیونیستی در سایه حمایت های مالی و سیاسی آمریکا و برخی طرف های اروپایی به ساخت و ساز شهرک ها در قدس و کرانه باختری اشغالی به منظور یهودی سازی این مناطق ادامه می دهد.
رژیم اشغالگر در سال ۱۹۶۷ شهر قدس را اشغال کرده و اقدام به ساخت گستره شهرکهای یهودینشین در آن کرده است.
پس از اشغال کرانه باختری رود اردن و قدس در سال ۱۹۶۷ توسط رژیم اسرائیل، بیش از ۲۵۰ شهرک یهودینشین در این مناطق ساخته شده که حدود ۶۵۰ هزار نفر در آنها ساکن هستند.
گفتنی است فلسطینیان تقریبا هر جمعه در مناطق مختلف کرانه باختری در اعتراض به شهرک سازی و ساخت دیوار حائل تظاهرات میکنند و مورد حمله نظامیان رژیم صهیونیستی قرار میگیرند.
علیرغم مخالفت های جهانی با شهرک سازی های غیرقانونی و اشغالگری های رژیم صهیونیستی، این رژیم در دهه های گذشته بیش از ۵۰ درصد کرانه باختری (از جمله بیت المقدس) را برای ساخت شهرک های مسکونی و پایگاه های نظامی تصرف کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل اواخر سال ۲۰۱۶ با صدور قطعنامه ۲۳۳۴ بار دیگر هرگونه ساخت و ساز رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی فلسطین را غیرقانونی اعلام و بر ضرورت تخلیه فوری تمامی شهرکهای صهیونیستی احداث شده در کرانه باختری تاکید کرد.
رژیم صهیونیستی بارها این قطعنامه را نقض کرده و نه تنها شهرکسازی را متوقف نکرده، بلکه آن را شدت بخشیده است.