تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۶

قم-ایرنا- عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر کمبود دانش و بی‌سوادی به‌عنوان ریشه شبهات، گفت: باید به پاسخ‌گویی شبهات به‌ویژه شبهات دینی و اعتقادی اهتمام جدی داشته باشیم و با ارتقای دانش جامعه به مقابله با آن‌ها بپردازیم.

به گزارش روز سه‌شنبه مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام سید احمد خاتمی در مراسم اختتامیه اولین کارگاه آموزشی مدیریت شبهه شناسی و گفتمان سازی در قم، بیان کرد: قرآن و روایات ما پرسیدن در حوزه دین را یک فضیلت و ارزش اعلام می‌کند؛ ۱۵ بار در قرآن کریم «یسئلونک» آمده و در هیچ‌یک از این‌ها نهی نیامده بماند، بلکه با پاسخی که داده از پرسیدن تجلیل کرده است.

امام‌جمعه موقت تهران به برشمردن ویژگی‌های مهم فرد پاسخ‌دهنده پرداخت و تصریح کرد: پاسخ‌دهنده باید شجاعت گفتن «نمی‌دانم» را هم داشته باشد. 

وی با اشاره به برخی تمهیدات لازم برای حضور در جلسات پرسش و پاسخ افزود: فرد پاسخ‌دهنده باید سؤالات را قبل از برگزاری جلسه دریافت کرده و برای آن‌ها به مطالعه بپردازد تا در جلسه به ارائه پاسخ‌های صحیح و متقن بپردازد. این به‌هیچ‌عنوان دون شأن یک فرد عالم نیست.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: باید دانست برخی از سؤالات به دلایل مختلفی قابلیت پاسخگویی را ندارد. در این هنگام لازم است بگوییم که سؤال بعدی را مطرح کنند.

خاتمی اظهار داشت: پاسخگویی به سؤالات در هر حوزه‌ای نیازمند تخصص در آن رشته است. ما متخصص پاسخ‌گویی به تمام سوالات و شبهات تخصصی نبوده و هرکدام از ما ممکن است تنها در یک یا چند علم دارای تخصص باشیم.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور گفت: باید در پاسخ‌گویی به شبهات جواب را به صورت مختصر و مفید بیان کرد و از بیان مطالب اضافی خودداری کرد؛ زیرا همین توضیحات اضافی ممکن است شبهات جدیدی را برای فرد پرسشگر ایجاد کند.

خاتمی در پایان شبهه را به مثابه حباب برشمرد و خاطرنشان کرد: این حباب با برخود به نوک یک سوزن از بین می رود و اگر ما بتوانیم به خوبی پاسخ شبهات را مطرح کنیم، دامنه تأثیر آن‌ها فروخواهد ریخت.

اولین کارگاه آموزشی مدیریت شبهه شناسی و گفتمان سازی طی ۲ روز و با برگزاری ۱۶ ساعت کلاس و سخنرانی برگزار شد. در این دوره جمعی از اساتید و کارشناسان حوزه پاسخ‌گویی به شبهات و طلاب سطح سه و چهار تحصیلی از نقاط مختلف کشور حضور داشتند.