جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا سه شنبه شب به وقت محلی مدعی پیشروی نیروهای اوکراینی در جنگ با روسیه شد اما در عین حال اذعان کرد که این امر نقطه عطفی در این جنگ نیست.
بایدن در پاسخ به این سوال آیا میتوان گفت که جنگ اوکراین در نقطه عطف قرار گرفته است، اظهار داشت: نمی توان به این سوال پاسخ داد و سخت است که چنین چیزی بگوییم.
وی افزود: ولی مشخص است که اوکراینیها پیشرفت قابل توجهی به دست آوردهاند. اما فکر میکنم که این یک مسیر طولانی خواهد بود.
سخنگوی پنتاگون با بیان این ادعا که مسکو خواهان ادامه جنگ اوکراین است، مدعی شد ایالات متحده تعدادی از نیروهای روسی را در حال عقب نشینی از خارکف و مناطق شمال شرق اوکراین به سمت روسیه مشاهده کرده است.
"پاتریک رایدر" سخنگوی جدید وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران با تمجید از توانایی سربازان اوکراینی در میدان جنگ گفت: اوکراینی ها با نشان دادن سازگاری مناسبی با شرایط جدید، توانایی شان در استفاده از قابلیتهای جنگی خود را به خوبی نشان میدهند.
این مقام پنتاگون مدعی شد که نیروهای اوکراینی توانایی قابل توجهی در استفاده از فرصت های میدان نبرد از خود نشان دادند و ضد حمله آنان در خارکف از این امر مستثنی نیست.
سخنگوی پنتاگون در ادامه گفت: مشخص است که روسیه خواهان ادامه جنگ در اوکراین است. تا زمانی که مسکو نیروهایش را از این کشور خارج و اقدام به تنشزدایی نکند، به حمایت از اوکراین ادامه خواهیم داد.
یک مقام ارشد نظامی آمریکا نیز روز گذشته ادعا کرد نیروهای روسی از اوکراین به داخل مرزهای روسیه عقب نشینی کرده اند.
این مقام ارشد نظامی آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت بر اساس ارزیابی ایالات متحده، روسیه بسیاری از مناطق اطراف خارکف را از دست داده و سربازان روسی به داخل مرزهای روسیه عقب نشسته اند.
این مقام نظامی آمریکایی ادامه داد ارزیابی ما این است نیروهای اوکراینی در حال مبارزه برای آزادسازی و بازپسگیری مناطق خود در جنوب و شرق اوکراین هستند.
پیش از این نیز، سخنگوی کاخ سفید همزمان با اعلام پیشروی اوکراین در جنگ گفت که نیروهای اوکراینی در تلاش برای بازپس گیری مناطق از روسیه هستند.
درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین در روزهای اخیر شدت گرفته و ارتش اوکراین در قسمت شرقی به دنبال بازپس گیری مناطق از دست رفته از زمان آغاز جنگ است.
به گزارش ایرنا، وضعیت در اوکراین همچنان ملتهب پیش میرود و در هفتههای گذشته مسکو و کییف یکدیگر را به تیرباران نیروگاه زاپوریژیا که نگرانیهای بسیاری در مورد آن عنوان شده بود، متهم میکنند. از سوی دیگر تب درگیری در مناطق شرقی، با طرحهای ضد حمله ارتش اوکراین بمنظور بازپس گیری اراضی از دست رفته، شدت گرفته است.
روز جمعه ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین از آزاد سازی بخشهایی از خارکف خبر داد و یک مقام منصوب روسیه در منطقه خارکف اوکراین نیز تائید کرد که نیروهای اوکراین با شکستن خطوط دفاعی نیروهای روسیه در این منطقه، پیروزی چشمگیری بدست آوردهاند.
زلنسکی مدعی شد که نیروهای اوکراین در حمله گسترده، شهر راهبردی ایزیوم در شرق این کشور را از نیروهای روسیه بازپس گرفتند.
بخش هایی از منطقه خارکف در شرق اوکراین اندک زمانی پس از حمله نیروهای روسیه در ۲۴ فوریه (پنج اسفند ۱۴۰۰)، به تصرف نیروهای این کشور درآمد. اما مقامات اوکراینی مدعی بودند که ارتش روسیه نتوانست خارکیف را که دومین شهر مهم این کشور به شمار می رود، به طور کامل تصرف کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.
پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.