به گزارش ایرنا جنوب کرمان ضمن اینکه از قطبهای مهم تولید خرما و محصولات جالیزی به شمار می رود در تولیدات گلخانه ای سالانه افزون بر ۴۰۰ هزار تن نیز سهم بسزا و مهمی در کشور دارد و صادرات محصولات این منطقه به کشورهای مختلف نیز از نقش تعیین کنندهای برخوردار است.
مسئولان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با همین رویکرد و ضمن تاکید بر اهمیت این ظرفیت ها، همایشی را با هدف ارتقای سلامت محصولات گلخانهای برگزار تدارک دیدند تا ضمن ایجاد هماهنگی بین متولیان هر بخش درگیر با این محصولات، بهره برداران و گلخانه داران را نیز درگیر نکات آموزشی و فنی - تخصصی کنند و زمینه ارتقای کیفیت تولیدات و نیز عرضه و صادرات نیز بیش از پیش فراهم آید.
آنطور که این سازمان اعلام کرده این همایش مختص بهره برداران هفت شهرستان جنوبی استان کرمان برگزار و در خلال آن بخشنامه ها و فرآیندهای اداری نیز آموزش داده شده است.
گزارش ارسالی روز چهارشنبه روابط عمومی جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان به ایرنا حاکیست: الزامات و ضرورت های ارتقای سلامت محصولات گلخانه ای با بهره گیری از تخصص و دانش متخصصان علمی و دانشگاهی در این همایش آموزش داده شده است.
پیمان نامور معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در حاشیه برگزاری این همایش، سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای هفت شهرستان جنوبی استان کرمان را طی سال گذشته ۲ هزار و ۵۵۰ هکتار برشمرد و بیشترین محصول تولیدی گلخانه ای جنوب کرمان را خیار سبز اعلام کرد.
به گفته وی جنوب استان کرمان را با تولید سالانه بیش از ۴۰۰ هزار تن به عنوان رتبه اول تولید محصولات گلخانه ای کل کشور می شناسند و همین ظرفیت ها درحالی است که با ارتقای سلامت این محصولات و نیز آشنایی بیشتر بهره برداران با اصول فنی و تخصصی تولید و عرضه، می توان بهره وری بیشتری را نیز انتظار داشت.
وی اطلاع رسانی بیشتر به فعالان حوزه تولید و عرضه محصولات گلخانهای اعم از بخش خصوصی و نیز مدیران و کارشناسان بخش دولتی در خصوص موضوع طرح ارتقای سلامت محصولات گلخانهای را به همراه تشدید نظارت ها بر فرآیندهای تولید تا عرضه محصولات و نیز تبیین بخشنامه های اداری، الزامات قانونی و فرآیند اجرایی کار از جمله اهداف مهم برگزاری این همایش ذکر کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان عنوان کرد: در این همایش اهمیت و ضرورت اجرای طرح ارتقای سلامت محصولات گلخانهای، فرآیندهای ثبت نام در سامانه های مربوط به بهره برداران کشاورزی مانند سماک و سانکا و نیز لزوم دریافت کد شناسه QR کد و ضوابط اجرایی و نگرانی های بهداشتی مربوطه توسط مسئولان تشریح شد.
آموزش به همراه مشوق
نامور اظهارداشت: استفاده از سطوح قیمتی بالاتر در فروش محصولات دارای گواهی انطباق، برخورداری از برخی تخفیف ها و حمایت های غیرنقدی از جمله بیمه محصولات، هزینه های تمدید پروانه و غیره نیز از جمله مشوقهایی بودند که در این طرح برای مشارکت کنندگان پیش بینی شده است.
این همایش با حضور معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، معاونان برنامه ریزی و امور اقتصادی و توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی، رییس نظام مهندسی کشاورزی، مدیران بخش های تخصصی عضو کارگروه و مدیران جهاد کشاورزی شهرستان ها، کارشناسان متولی و جمعی از گلخانه داران طی روزهای اخیر در جنوب کرمان برگزار شد.