به گزارش خبرنگار ایرنا، دولت سیزدهم با شعار رفع محرومیت ها و کمک به توسعه مناطق کم برخوردار فعالیت خود را آغاز کرد و از همان ابتدای کار با حضوری میدانی در این مناطق نهضت تکمیل و بهره برداری از پروژه های عمرانی را در دستور کار قرار داد.
خراسان شمالی نیز به عنوان استانی کم برخوردار که در بسیاری از شاخص های توسعه از میانگین کشوری عقبتر است از نگاه عدالت محور دولت مردمی دور نماند و زدودن غبار محرومیت با بهره برداری از یکهزار و ۸۰۰ پروژه عمرانی با اعتبار سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در این خطه آغاز شد.
پروژه هایی که بیشتر در مناطق روستایی و کم برخوردار استان اجرا و به بهره برداری رسید تا این استان به میانگین شاخص های گوناگون کشوری نزدیک و گامی بلند برای توسعه با نگاه ویژه دولت بر دارد.
بهرهبرداری از ۲۰۰ کیلومتر راه روستایی، ساخت چهار هزار واحد مسکن روستایی، ۱۹ هزار واحد مسکن دولتی در حال ساخت، بهره برداری از ۳۳ هزار مترمربع فضای آموزشی و رفع تنش آبی در ۵۰ روستا بخشی از اقدامات دولت مردمی برای زدودن غبار محرومیت و شروع توسعه استان حدودا یک میلیون نفری خراسان شمالی است.
بهره برداری از ۲۰۰ کیلومتر راه روستایی
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: خراسان شمالی در شاخص های توسعه در انتهای جدول استان های کشور قرار دارد و در بیشتر شاخص ها از میانگین کشوری عقب است که باید تلاش شود تا این عقب ماندگی ها جبران شود.
مهدی رشیدی اظهار داشت: یکی از عقب ماندگی ها، بهره مندی روستاییان استان از راه مناسب است که با اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم، در یک سال اخیر ۲۰۰ کیلومتر راه روستایی استان آسفالت شد و با بهره برداری از این راه ها شاخص بهره مندی روستاییان استان از راه مناسب ۱.۵ درصد ارتقا یافت.
وی خاطرنشان کرد: در این میان نیاز است تا از ظرفیت های موجود در سپاه برای سرعت بخشیدن به پروژه های راهسازی در محورهای روستایی بهره گرفت.
رشیدی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه کشاورزی اولویت توسعه استان است، گفت: تامین آب یکی از مشکلات در بخش کشاورزی است که با توجه به خشکسالی ها ضرورت دارد تا سیستم های نوین آبیاری در زمین های کشاورزی توسعه یابد و خوشبختانه دولت حمایت های خوبی در این باره از تولیدکنندگان این بخش دارد.
وی تصریح کرد: در در یکسال عملکرد دولت یکهزار هکتار زمین کشاورزی استان به سیستم های آبیاری نوین تجهیز شد که با این اقدام در مصرف آب، بیش از ۲۷ میلیون مترمکعب صرفه جویی شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی خاطرنشان کرد: احیای ۸.۵ کیلومتر از قنات ها و بهسازی این منابع آبی از دیگر اقدامات انجام شده دولت در این بازه زمانی است.
ساخت ۴ هزار واحد مسکن روستایی
رشیدی با اشاره به توجه دولت به توسعه روستاها و تامین مسکن مناسب برای روستاییان، گفت: در یک سال گذشته چهار هزار واحد مسکن روستایی در استان ساخته و بهسازی شد که نشان از توجه ویژه در دولت سیزدهم به این حوزه دارد.
وی افزود: همچنین سقف تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی در این دولت به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
رشیدی با بیان اینکه شاخص مقاوم سازی مسکن روستایی در کشور ۵۴ درصد است و این شاخص در خراسان شمالی سه درصد از میانگین کشوری بالاتر است، افزود: ۶۳ هزار واحد مسکونی در روستاهای خراسان شمالی مقاوم سازی شده است که نسبت به سایر استان ها در موقعیت مناسبی قرار داریم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی، خاطرنشان کرد: توزیع ۶ هزار تن قیر رایگان برای اجرای فعالیت های عمرانی در شهرهای استان و اجرای ۷۳۰ هزار مترمربع آسفالت در این مناطق از دیگر اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم است.
۱۹ هزار واحد مسکن دولتی در حال ساخت
رشیدی درباره اجرای طرح نهضت ملی مسکن نیز گفت: اکنون بیش از ۱۹ هزار واحد مسکونی در قالب پروژه های نهضت ملی مسکن، مسکن شهری، مسکن روستایی، خودمالکی، گروه های ساخت و بافت فرسوده در سطح استان در حال ساخت است.
وی با بیان اینکه تاکنون برای ۱۴ هزار و ۳۳۸ واحد تخصیص پروژه انجام شده است، تصریح کرد: ۱۰ هزار و ۷۱۸ واحد اخذ پروانه و تجهیز کارگاه صورت گرفته و پیشرفت فیزیکی این واحدها تا ۵۷ درصد است.
وی افزود: سهم استان از ساخت مسکن در قالب طرح نهضت ملی مسکن، تولید ۴۸ هزار واحد مسکونی است که سالانه حدود ۱۲ هزار واحد ساخته می شود، در سال نخست، ساخت ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست اجرا است.
بهره برداری از ۳۳ هزار مترمربع فضای آموزشی
رشیدی گفت: توجه به توسعه فضاهای آموزشی و تجهیز آن هم نشان از اهمیت این موضوع در این دولت دارد به طوری که در یک سال گذشته ۳۳ هزار متر مربع به وسعت فضاهای آموزشی مناسب استان افزوده شده است، این فضاهای آموزشی در قالب ۲۵۰ کلاس درس در اختیار دانش آموزان قرار گرفته است.
وی اختصاص اعتبار برای برچیدن مدارس کانکسی استان را مصداق توجه دولت به حوزه آموزش عنوان کرد و گفت: اینک تنها ۱۶۸ مدرسه کانکسی در مناطق محروم استان وجود دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی تصریح کرد: دولت سیزدهم در گام اول چهار میلیارد تومان برای برچیدن ۵۶ مدرسه کانکسی استان هزینه می کند و مابقی مدارس کانکسی نیز در ۲ سال آتی برچیده می شود.
رشیدی اظهارداشت: ایمن سازی مدارس کانکسی در دستور کار قرار دارد و با حذف این مدارس و تبدیل آن به محیط ایمن، پنج هزار و ۳۰۰ متر مربع به فضای آموزشی خراسان شمالی افزوده و یکهزار و چهارصد دانش آموز نیز از آن بهرهمند میشوند.
به گفته وی مجموع فضای آموزشی خراسان شمالی، ۱۸۷ هزار متربع و سرانه فضای آموزشی در کشور به ازای هر دانش آموز پنج متر و ۲۱ سانتیمتر است که این رقم در استان ۱۰ سانتیمتر بیشتر است.
رفع تنش آبی روستاها
رشیدی درباره اجرای طرح های آبرسانی به روستاهای استان در یک سال گذشته اظهار داشت: برای تامین آب پایدار روستاهای استان در دولت سیزدهم حدود ۷۰ میلیارد تومان طرح آبرسانی به بهرهبرداری رسید که اجرای این طرح ها علاوه بر رفع تنش آبی در ۵۰ روستا، شمار روستاهایی را که با تانکر آبرسانی می شد از ۹۰ به ۷۳ روستا کاهش داد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی، خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته اصلاح و توسعه شبکه و خط انتقال آب در ۵۱ کیلومتر اجرا شده است.
وی افزود: همچنین عملیات اجرایی آبرسانی به ۱۰۷ روستا در قالب اجرای چهار مجتمع آبرسانی روستایی آغاز شد که این مجتمع ها شامل مجتمع های آبرسانی کهنه جلگه، زیدر سرانی، پرسه سو و شیرین دره است.
افتتاح هزار و ۸۰۰ پروژه عمرانی
رشیدی اظهار داشت: رویکرد دولت زدودن محرومیت ها از مناطق مختلف و برقراری توازن است از این رو در یک سال گذشته پروژه های ارزنده و خدمات خوبی به وسیله دولت به مردم داده شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی گفت: در مجموع در دولت سیزدهم یکهزار و ۸۰۰ پروژه عمرانی با اعتبار سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در استان افتتاح شد.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.