تهران - ایرنا - همزمان با گزارش تارنمای اوپک مبنی بر افزایش تولید نفت ونزوئلا در ماه اوت (مرداد- شهریور) به ۹۴ هزار بشکه در روز بیشتر از ماه قبل (ژوئیه/ تیر- مرداد)، «هیثم الغیص» دبیرکل اوپک با دستورکار گسترده در «حوزه انرژی» وارد ونزوئلا شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «محمد بارکیندو» دبیرکل پیشین سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آخرین سفر پیش از مرگش (پنج ژوئیه/ ۱۴ تیر) به ونزوئلا (اواخر اردیبهشت)، در دیدار با «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا تایید کرد، صنعت نفت ونزوئلا در «زمان رکورد» دو ساله بهبود یافته است.

اکنون با گذشت چهار ماه از سفر محمد بارکیندو، «هیثم الغیص» دبیرکل اوپک با دستور کاری در «حوزه انرژی» وارد فرودگاه بین‌المللی «مایکِتیا سیمون بولیوار» ونزوئلا شد و مورد استقبال وزیر امور خارجه این کشور قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری افه، «کارلوس فاریا» وزیر امور خارجه ونزوئلا با انتشار پیامی در صفحه توییتر اعلام کرد: ما در میهن بولیوار و چاوز، از دبیرکل اوپک و هیات همراهش استقبال می‌کنیم تا به همراه صارق العسیمی (وزیر نفت) یک دستورکار مهم در زمینه انرژی را بررسی کنند.

این نخستین سفر الغیص به ونزوئلا پس از منصوب شدن به عنوان دبیرکل اوپک در ژانویه گذشته است. الغیص برای سه سال آینده، دبیری کل اوپک را عهده‌دار خواهد بود.

طارق العسیمی، وزیر نفت ونزوئلا در جریان سی‌ودومین نشست وزیران کشورهای عضو اوپک و غیر اوپک که در ماه اوت گذشته (۱۴ شهریور) در وین پایتخت اتریش برگزار شد، اعلام کرد این کشور آمریکای جنوبی از تصمیم‌های اتخاذ شده توسط دبیرکل جدید این سازمان حمایت خواهد کرد.

کشورهای اوپک پلاس (سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش) در ماه اوت از افزایش جزئی تولید نفت برای ماه سپتامبر (شهریور- مهر) با وجود درخواست‌ها مبنی بر تسریع افزایش تولید به منظور مهار قیمت بالای نفت خام خبر دادند. آن‌ها همچنین توافق کردند تولید را ۱۰۰ هزار بشکه در روز برای سپتامبر افزایش دهند.

نقش ونزوئلا در آینده بازار جهانی نفت

دبیرکل اوپک، به تازگی، نقش ونزوئلا در این سازمان را «کلیدی» توصیف کرد و از نیکلاس مادورو به دلیل همه تلاش‌ها برای تحکیم ثبات بازار نفت تشکر کرد.

به نوشته اسپوتنیک موندو، بر اساس جدیدترین گزارش منتشر شده در تارنمای اوپک، تولید نفت ونزوئلا در ماه اوت نسبت به ماه قبل (ژوئیه) ۹۴ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

طبق داده‌های اوپک، تولید نفت ونزوئلا در ماه اوت ۷۲۳ هزار بشکه در روز بود، این در حالی است که این میزان در ماه ژوئیه به ۶۲۹ هزار بشکه در روز رسید.

اعداد صادرات نفت ونزوئلا در ماه اوت امسال، افزایش حدود ۳۷ درصدی نسبت به ماه ژوئیه و ۲۲ درصدی نسبت به دوره مشابه سال ۲۰۲۱ میلادی را نشان می‌دهد.

همچنین آمارهای ارائه شده از تولید نفت ونزوئلا در سه ماهه دوم سال جاری میلادی، روند کاهشی نسبت به سه ماهه نخست سال را نشان می‌دهد. (از ۷۵۶ هزار بشکه در روز به ۷۴۵ هزار بشکه در روز)

ونزوئلا اطمینان داده که تحریم‌های اعمال شده توسط آمریکا علیه «شرکت دولتی نفت ونزوئلا» (PDVSA)، صنعت نفت خام این کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. در سال ۲۰۱۷، زمانی که تحریم‌ها علیه این شرکت آغاز شد، تولید نفت ونزوئلا به پایین‌ترین سطح خود (تا ۱۰۰ هزار بشکه در روز) رسید.

ونزوئلا با بیش از یکصد سال فعالیت نفتی، از سنگرهای اصلی اوپک بوده، هست و خواهد بود.  محمد بارکیندو، دبیرکل پیشین اوپک پیشتر با اشاره به تحریم‌هایی که ونزوئلا نیز از آن رنج می‌برد، خاطر نشان کرد: من بارها گفته‌ام که این تحریم‌ها علیه ونزوئلا (به عنوان یکی از اعضای موسس اوپک و یکی از بزرگترین ذخایر نفتی در جهان) علیه کل جامعه جهانی است.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا اعلام کرده است که کشورش تولید نفت خام را افزایش خواهد داد و هدف امسال (۲۰۲۲) تولید دو میلیون بشکه در روز است.

اوج تولیدات صنعت نفت این کشور که در سال ۱۹۷۰ میلادی به تولید روزانه سه میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه می‌رسید، همچنین در ماه ژوئیه سال ۲۰۲۰ (تیر- مرداد) تحت تاثیر اقدامات آمریکا برای قطع کامل صادرات نفت این کشور با حجم تولیدی سال ۱۹۳۴ میلادی برابری کرد (۳۳۹ هزار بشکه در روز)؛ زمانی که جمعیت ونزوئلا، یک دهم جمعیت فعلی بود.

وزیر امور خارجه ونزوئلا به تازگی در مورد کاهش تحریم‌های نفتی توسط کاخ سفید گفت: دولت آمریکا بدون لغو تحریم‌ها علیه این کشور آمریکای جنوبی، فقط برای عادی‌سازی روابط در حوزه انرژی و نه روابط دیپلماتیک به ونزوئلا نزدیک شده است.

دولت جو بایدن در ۱۷ می (۲۷ اردیبهشت)، لغو بخشی از تحریم‌ها علیه ونزوئلا را اعلام کرد و به شرکت‌های نفتی آمریکا و اروپا اجازه داد مذاکرات و فعالیت‌های خود در ونزوئلا را از سر بگیرند. با این حال، دولت ونزوئلا خواستار لغو همه اقدامات قهری یکجانبه اعمال شده توسط واشنگتن علیه کاراکاس است. ثروت عظیم هیدروکربنی، ونزوئلا را در طول تاریخ بارها به هدف کشورهای متخاصم تبدیل کرده است که کنترل و دست‌اندازی به منابع نفتی آن را در سردارند.

به گزارش رویترز، اوپک با توجه به تاثیر اقتصادی ناشی از حمله روسیه به اوکراین، تورم بالا و تلاش‌ها برای کنترل همه‌گیری کرونا، انتظار دارد تقاضای نفت در سال ۲۰۲۲، ۱/ ۳میلیون بشکه در روز افزایش یابد.  

به این ترتیب، کشورهای عضو اوپک از جمله ونزوئلا که در سال‌های اخیر تحت تحریم‌های آمریکا، شاهد سقوط تولید نفت بوده است، در پاسخگویی به تقاضای رو به رشد جهانی تاثیرگذار خواهند بود. ونزوئلا با بیش از یکصد سال فعالیت نفتی، از سنگرهای اصلی اوپک بوده، هست و خواهد بود.