هرکجای این موکب که میرویم و هرچه میشنویم رنگ و بوی اربعینی دارد چراکه ندیدن مرزها و نپرسیدن از چه کسی بودنها و کجایی بودنها رسم امام شهیدی است که میلیونها نفر را این روزها به قلب کربلا کشانده، به مسیری دشوارتر از سفرهای معمول زندگی و مسیری که میتواند از پاکستان شروع شود و بعد از گذر از میرجاوه و بیابانهای بیآب و علف سیستان و بلوچستان به اقلیمی سبز در قلب کویر کرمان برسد.
به گزارش ایرنا کرمانیها از مردم عادی گرفته تا دستگاههای امدادی و خدماترسان در جای جای موکب اربعین در ماهان گاهی با تهیه غذا، محل استراحت و گاهی با دادن دارو و حتی رساندن سوخت به ماشین های زائران، سختی سفر را از چشمان و قدم های زائران خارجی می زدایند تا به آنان بگویند چه خوب از پدرانشان آموخته اند رسم مهمان نوازی را.
همه چیز در موکب اربعینی ماهان به مانند تمامی موکبهای سفر سرزمین عشق و ایثار فارغ از مرزهای اعتقادی و سرزمینی است؛ اینجا نماز جماعت را هم گونهای دیگر میخواندند زیرا در صفوف نماز شیعه و سنی دوستداری حسین(ع) شرط است و بس.
آنطور که مسئولان کرمان میگویند از ماهها قبل رسیدگی به پروژه موکب اربعینی ماهان آغاز شده و همه به اتفاق به عنوان موضوعی مهم به آن نگاه کردهاند تا نتیجه آن این روزها در میزبانی بینقصی دیده شود؛ میزبانیای که بتواند جمعیت شیعیان و حتی برخی از مسلمانان اهل سنت پاکستان را همه ساله برای عبور در راه رسیدن به عراق یاری کند. و نکته قابل توجه اینکه اگرچه نهادهای متولی در ایجاد این موکب همراهی داشته اند اما روح و نفس کار اینجا مردمی است و به دست اهالی منطقه و خیران.
جلوه پیوند مردم و حاکمیت
فرصت بازدید از این موکب شامگاه سهشنبه ۲۲ شهریورماه در همراهی با استاندار، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و دیگر مسئولان فراهم شد تا روند نظارت بر خدمات رسانی به به زائران اربعین از کشور پاکستان نیز مهیا شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان که این موکب را نمادی از مردم و حاکمیت می داند با اشاره به اینکه خدمات خوبی از جمله پذیرایی، اسکان، تغذیه و برنامههای متعدد مذهبی و معرفتی در این موکب انجام شده است، گفت: در ستاد اربعین یکی از اولویتهای اصلی تکمیل پروژه موکب اربعین ماهان بود.
رحمان جلالی افزود: هماینک در این موکب دستگاههای خدماترسان اعم از مخابرات، شرکت پخش فرآوردههای ،هلال احمر، اورژانس، برق، گاز، آب، همه و همه برای خدمترسانی به زائران دست به دست هم دادند.
مردم، میزبانان اصلی زائران
وی با اشاره به اینکه ابعاد کوچکی از راهپیمایی عظیم اربعین در موکب ماهان رقم خورده است، گفت: دعوت میکنم همه بیایند این کار را ببیند و در این کار خیر که راهانداز آن خود مردم هستند مشارکت جدی داشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان ضمن گفتن خداقوت به تمامی افرادی که در موکب اربعین به زائران حسینی خدمت میکنند، اظهارداشت: خوش به سعادت این افراد که خداوند توفیقی به آنان داده که چنین خدمتی را رقم میزنند.
وی ادامه داد: هرکس که نتوانسته به هر دلیلی در پیادهروی اربعین شرکت کند، لحظاتی در این فضای معنوی موکب شکل می گیرد که لحظاتی که در مسیر پیادهروی اربعین قرار گرفته برای او زنده میشود.
جلالی تصریح کرد: مردم با نذورات خودشان در سراپا ماندن این موکب کمک کنند و همچنین با آمدن در این فضا حال و هوای اربعین برایشان تداعی خواهد شد.
هلال احمر در خدمت به زائران اربعین
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کرمان نیز با اشاره به اینکه این جمعیت برای مراسم اربعین در ایران وظیفه امدادونجات و در عراق ۲ وظیفه حوزه بهداشت و درمان و امداد و نجات را برعهده دارد، افزود: این استان از ابتدای آغاز سفر اربعین در سه موکب سیرجان، ماهان و بم در فرایند اسکان و انجام امور امداد و نجات به زائران خدمت ارائه کرده است.
رضا فلاح با اشاره به اینکه در موکب ماهان ۴۰ چادر امدادی نصب است تصریح کرد: تاکنون در این موکب یکهزار و ۵۰۰ نفر زائر اسکان داده شده اند.
وی همچنین با تشریح عملکرد این نهاد از کرمان در کشور عراق ادامه داد: ۸۰ نفر از استان در حوزه امداد و نجات، پزشک، پرستار و حراست در خاک عراق و در بیمارستان های ام القری، نجف و کربلا مستقر هستند.