«علیرضا کیشانی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کشت ۱۹۰ هزار هکتار گندم دیم و ۴۵ هزار هکتار گندم آبی در سال زراعی آینده در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی است و پیش بینی می شود در صورت افزایش بارندگیها ۴۲۰ هزار تن گندم در این اراضی تولید شود.
وی ادامه داد: برنامه کشت محصول گندم آبی و دیم به شهرستانهای استان مرکزی اعلام شده و بذر گواهی شده مورد نیاز کشت این محصول در استان تامین و تولید شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: یک هزار و ۷۰۰ تن بذر بوجاری شده گندم آبی و یک هزار و ۳۰۰ تن بذر گواهی شده گندم دیم در استان تامین و آماده توزیع است و در صورت افزایش نیاز کشاورزان استان، آمادگی واردات بذر این محصول از سایر استانهای کشور وجود دارد.
کیشانی گفت: برنامه ریزیهای لازم برای تامین کود مورد نیاز گندمکاران استان مرکزی نیز انجام شده و با تخصیص این محصول به مراکز فروش ارسال می شود.
وی از اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان مرکزی با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) خبرداد و افزود: این طرح از سال گذشته در مزارع استان آغاز شده و در سال جاری نیز ادامه می یابد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهارداشت: در این طرح بذرمال به کشاورزان طرف قرارداد با سازمان جهاد کشاورزی استان قرارداده می شود تا بذر مصرفی را با این ماده آغشته کنند.
کیشانی گفت: کمک یارانهای ۵۰۰ هزار ریالی به کشاورزان برای بیمه محصولات زراعی از جمله گندم، جو، علوفه دیم و نخود دیم از دیگر اقدامات حمایتی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی برای افزایش رغبت کشاورزان به بیمه محصولات زراعی است.
وی ایجاد تناوب در کشت محصولات زراعی را از دیگر برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی برای افزایش تولید این محصولات عنوان کرد و ادامه داد: این طرح با هدف جایگزین کردن تناوب سبز به جای تناوب زرد انجام شده و محصولاتی از جمله یونجه دیم، گلرنگ و کاملینا در دوره تناوب در اراضی زراعی کشت می شود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: این طرح با هدف افزایش خاصلخیزی خاک اراضی زراعی استان و تامین نیاز کشور و استان به دانه های روغنی و علوفه انجام می شود.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.