قصرشیرین- ایرنا- موکب‌های خدمت‌رسانی به زوار اربعین توسط ستادهای مردمی و همچنین نهادها و دستگاه‌های مختلف از ابتدای بازگشایی مرز خسروی تاکنون با استقرار در قصرشیرین و این گذرگاه رسمی شبانه‌روزی پای کار هستند و مشتاقانه و جهادی به زائران اباعبدالله الحسین (ع) خدمات‌رسانی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در مجموع ۱۵۰ موکب از ورودی استان کرمانشاه تا نقطه صفر مرز رسمی خسروی و منذریه عراق خدمات رسانی می کنند که ۲۰ موکب از این تعداد تنها در قصرشیرین و خسروی مستقر شده اند که با تلاش های مردم و دستگاه ها و نهادهای مختلف و همچنین نیروهای نظامی و انتظامی و جمعیت هلال احمر و ادارات و ارگان ها پای کار آمده اند و در بخش های اسکان، تغذیه و بهداشت زائران فعالیت می کنند.

این روزها اگر کسی وارد قصرشیرین شود تنها عشق و ارادت خالصانه کسانی را می بیند که عاشقانه به زوار اباعبدالله الحسین (ع) خدمت می کنند و این خدمات در بخش های مختلف ارائه می شود هرکس با هر میزان توان یک موکبی برپا کرده با چای و شربت و خرما و غذا سعی می کند تا مرهمی بر خستگی راه زائران باشد.

موکب ها در قصرشیرین در ۲ نقطه این شهرستان برپا شده اند یکی در محل پارکینگ های خودروهای سواری که همانجا زائران با توقف خودروها می توانند از امکانات اسکان، غذا و بهداشتی موکب هایی که در کمربندی و در محل این توقفگاه ها استقرار یافته اند استراحت کوتاهی داشته باشند.

همچنین این موکب ها برای زائرانی که از کربلای معلا به کشور برمی گردند و برای سفر به استان های خود عازم می شوند نیز وعده ناهار و شام و صبحانه و میان وعده و توزیع آب و شربت و آب میوه و چای تدارک دیده و امکانات اسکان را برای استراحت آن ها فراهم نموده است.

 اگر هم از جاده اصلی ورودی قصرشیرین وارد این شهرستان شوی در بلوار راه کربلا نقطه به نقطه این بلوار موکب های ادارات و ستادهای مردمی را مشاهده می کنی که هرکس مشغول خدمتی به زائران است و افراد زیادی در محل این موکب ها از هر کسوتی و با هر سنی از کودک و پیر و جوان گرفته تا زن و مردم به طریقی به زائران خدمت می کند.

یکی چای می ریزد، یکی شربت تعارف می کند یکی زائران را به سمت اسکان هدایت می کند و افرادی نیز هستند که با خدمت در این بلوار به نظافت خیابان ها و رفت و روب و آب پاشی محل موکب ها و شستشوی ظروف مشغولند.

به سمت جاده نصرآباد ۱۵ کیلومتری قصرشیرین که می روی صدها دستگاه تاکسی و اتوبوس را مشاهده می کنی که آنجا مشغول جابجایی زوار هستند و در محل تجمع این خودروها و پارکینگ ها نیز عده ای را می بینی که از ادارات و نیروهای نظامی و مردمی با توزیع آب خنک، چای و غذا از و شربت از زائران پذیرایی می کنند.

این موکب ها تنها به قصرشیرین و استان کرمانشاه خلاصه نمی شود بلکه موکب هایی از استان گیلان، البرز و تهران نیز این بلوار به ارائه خدمت به زائران می پردازند.

اما ستادمردمی قصرشیرین نیز در محل مسجد مهدیه با حضور خانم ها و جمعی از معتمدان و بزرگان قصرشیرینی هر روز به پذیرایی از زوار با پخت و توزیع غذای گرم، چای و شربت اقدام می کنند و تا پاسی از شب زائران را میزبانی می کنند.

                                                                                         

وارد مرز خسروی که می شوی نقطه به نقطه مرز تا محل پایانه شاهد حضور موکب های بزرگ ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بنیاد مستضعفان، جهاد کشاورزی، بانک های مختلف، اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای، فرهنگ و هنر، کتابخانه ها، بسیج دانشجویی و گروه های جهادی، تبلیغات اسلامی، سپاه، ارتش، انتظامی، دادگستری و جمعیت هلال احمر، ارتباطات سیار هستی که هر کداوم به نحوی به زائران خدمت می کنند از توزیع آب و غذا و لوازم مورد نیاز زائران تا غرفه های خیاطی و کفاشی و پیرایش.

در این میان خدمات امدادی جمعیت هلال احمر و خدمات درمانی اورژانس و فوریت ها و بسیج پزشکی و بیمارستان سیار امام حسین (ع) و بیمارستان صحرایی ارتش نیز به زائران ادامه دارد.

در محل پایانه مرز خسروی نیز موکب هایی از سوی فراجا، ارتش، راهداری و حمل و نقل جاده ای و دیگر نهادها و بانک ها برپا شده اند تا زائران بتوانند هنگام خروج از کشور و یا ورود از سمت منذریه عراق به مرز خسروی از امکانات این موکب ها برخوردار شوند ضمن اینکه خدمات این موکب ها در منذریه عراق نیز ادامه دارد.

حضور روحانیون برای توزیع زیارتنامه های اربعین، سربند و پرچم های سلام یا مهدی(عج) در گیت های خروجی و ورودی پایانه خسروی و توزیع پیکسل های مزین نام ائمه اطهار (ع)، توزیع آب سرد و خنک توسط نیروهای خدوم مرزبانی در نقطه صفر مرزی و امدادگران جمعیت هلال احمر نیز به صورت شبانه روزی ادامه دارد.

                                                                                  

همچنین دود کردن اسپند و رد کردن زوار از زیرقرآن  توسط مرزبانی نیز حکایت خدمات جهادی به زائران اربعین است،   افراد زیادی نیز با جارو کردن محوطه و آب پاشی و توزیع ماسک سعی می کنند تا میزبانان خوبی برای زائران باشند و این مکان را برای حضور زائران تمیز نگه دارند.

برپایی ۲۰ موکب در قصرشیرین و مرز خسروی 

سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: در قصرشیرین و مرز خسروی در مجموع بیش از ۲۰ موکب با همکاری دستگاه ها، نهادها و سازمان های مختلف و همچنین نیروهای نظامی و سپاه پای کار آمده اند تا در زمینه ی اسکان و اطعام به زائران خدمات رسانی کند.

«محمد حیدری» در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این موکب ها پای کارند و هم اکنون به تمام زائرانی که از خسروی عازمک کربلای معلی شون و یا به کشور بازگردند خدمات رسانی می کنند.

وی اظهار داشت: با توجه به افزایش شمار زائرانی که از عراق وارد کشور می شوند این موکب ها آماده هستند تا زائران را در زمینه های مختلف خدمات رسانی کنند و شبانه روز پذیرای زائران هستند.

 وی اظهار داشت: زائران با توجه به خستگی هنگام بازگشت حتما از امکانات این موکب ها استفاده کنند.

خدمتگزار تمامی زائران اباعبدالله الحسین (ع) هستیم

استاندار کرمانشاه نیز گفت: در مرز رسمی خسروی خدمتگزار زائران و مشتاقان اباعبدالله الحسین (ع) هستیم و همه دستگاه ها و نهادها جهادی کار می کنند و در خدمت رسانی به زائران اربعین خلاقیت های خوبی رقم خورده و این برگ هایی که همکاران ما در افتخاراتشان داشتند قابل توجه است و خدا را شاکریم که زائرانی که ورود می کنند خوشحال بوده و رضایت کامل دارند.

نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه گفت: در مرز منذریه عراق نیز تعدادی موکب پیش بینی شده تا زائران هنگام بازگشت‌ به کشور در این موکب ها  پذیرایی شوند.

امیری مقدم اضافه کرد: هم اکنون تمام مسیرهای منتهی به مرز خسروی باز است و از زواری که به کشور برمی گردند درخواست می کنیم با توجه به خستگی حتما در موکب ها استراحت داشته باشند و به خصوص افرادی که با خودروهای شخصی به مقصد استان های خود بر می گردند نسبت به قوانین راهنمایی و رانندگی توجه کرده و در موکب ها استراحت داشته باشند.                                                    

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

امسال مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین برای تردد زائران اربعین بازگشایی شده است.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.