ساری - ایرنا - نخستین گروه از پرندگان مهاجر در ایام پایانی تابستان و در آستانه فصل پاییز برای گذراندن فصل زمستان و همچنین جوجه‌آوری خود را به تالاب‌ها و آب‌بندان‌های مازندران رساندند.

همه ساله و از اواخر شهریورماه تالاب‌ها و آب‌بندان‌های مازندران میزبان گونه‌های مختلف پرندگان‌ مهاجر از داخل کشورمان و همچنین نقاط سردسیر کشورهای حاشیه دریای خزر است که به امید یافتن مکانی امن و تهیه غذا به این استان شمالی کشور سفر می‌کنند. 

برخورداری از آب و هوای معتدل، وجود تالاب و آبگیرهای طبیعی فراوان در کنار مزارع شالیزاری و درختان مثمر خودرو جنگلی از جمله ویژگی‌های دلچسبی برای پرندگان مهاجر است که مازندران را مقصد نهایی سفر خود برای گذاراندن زمستان انتخاب می‌کنند.

کاهش بارندگی در چند سال اخیر و بویژه در سال جاری که آب‌گیری ناچیز تالاب‌ها و آب‌بندان‌ها را به همراه داشت باعث شده است تا پرندگان مهاجر کمی دیرتر از سال‌های گذشته به مازندران سفر کنند و بیشتر پرندگانی که اکنون در تالاب‌ها و آب‌بندان‌های مازندران حضور دارند، از شمال غرب کشور و آذربایجان غربی به این استان کوچ کرده‌اند.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران از ورود نخستین گروه از پرندگان مهاجر به این استان برای گذراندن فصل زمستان خبرداد و گفت: بیشتر پرندگانی که اکنون به آبگیرها و آب‌بندان‌های مازندران کوچ کرده‌اند، از داخل کشور بار سفر به این خطه از شمالی کشور را بسته‌اند.

کوروس ربیعی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، نخستین گروه از پرندگان مهاجر زمستان گذران در تالاب‌ها و آب‌بندان‌های مازندران را در زمان حاضر شامل حواصیل، خوتکا، باکلان، کاکایی و کلیل ذکر کرد و افزود: پرندگان مهاجری که از نقاط دور دست از جمله سیبری برای زمستان گذرانی به مازندران سفر می کنند، هنوز به این خطه نرسیده اند.

وی بر لزوم مراقبت بیشتر از تالاب‌ها و آب‌بندان‌های مازندران به منظور حفاظت از این پرندگان مهاجر و گونه‌های ارزشمند تاکید کرد و گفت که ماموران یگان حفاظت محیط زیست مازندران با هرگونه شکار و صید غیرمجاز پرندگان به شدت برخورد می‌کنند.

وی از شهروندان نیز خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف مراتب را به محیط زیست محل سکونت خود اطلاع دهند تا در کمترین زمان مورد رسیدگی قرار گیرد.

مازندران دارای ۲ تالاب بین المللی میانکاله و فریدونکنار و چندین تالاب و آبگیر محلی چون ساهون، لپو و پلنگان، ولشت، استخرپشت، گل پل، خضر نبی، شورمست، دریوک ، سراندون و بالندون ، گز و کندوچال است .

مازندران همچنین افزون بر ۸۰۰ قطعه آب‌بندان به مساحت ۱۷ هزار هکتار دارد. همه ساله در فصل زمستان ۹۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیت حدود یک میلیون بال به مازندران مهاجرت می کنند.
بر اساس آمارهای رسمی ، تاکنون بیش از ۴۹۰ گونه جانوری از رده های مختلف مهره داران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهی ها در زیست بوم مازندران شناسایی شده اند.
پرندگان با ۳۱۷ گونه از ۵۸ خانواده ، پستانداران با ۶۳ گونه و ۱۹ خانواده ، دوزیستان با ۹ گونه از ۶ جنس و ۶خانواده ، خزندگان با ۲۶ گونه از ۲۱ جنس و ۱۱ خانواده و ماهی ها با ۷۵ گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل می دهند.