تاجقلی فرهنگدوست روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: تولید این تعداد نهال به همراه ۱۰۰ هزار نهال مرتعی به صورت مشارکتی با اتحادیه مرتعداران استان در گنبدکاووس، آق قلا و مراوتپه در دست اقدام است که از آذرماه با نخستین بارندگی برای غرس انتقال داده میشود.
به گفته وی برای پوشش هر هکتار مرتع به حدود ۷۰۰ نهال نیاز است.
وی اضافه کرد: غرس این نهالها که از گونههای " اترپیلکس کانی سنس، لنتی فورمیس، هالیموس، آگروپایرون النگاتوم و قرهداغ " است با مشارکت بیش از ۴۰ تعاونی مرتعداری استان در فصل زمستان انجام خواهد شد.
فرهنگدوست خاطرنشان کرد: اولویت غرس نهال ها در مراتع شهرستانهای نوار شمالی گنبدکاووس، گمیشان و آق قلا است.
وی بیان کرد: از محل سفر دولت سیزدهم به بخش اصلاح و احیا مراتع و بیابانزایی استان هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده که در نخستین مرحله ۵۰ میلیارد ریال معادل تخصیص یافت.
به گفته وی طی پنج سال اخیر حدود ۸.۵ میلیون اصله نهال مرتعی برای مقابله با بیابانزدایی و افزایش پوشش منطقه و رونق دامپروری در گلستان غرس شد.
مطابق گزارش مسوولان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، این استان ۸۶۲ هزار هکتار مرتع دارد که بیش از ۳۰۰ هزار هکتار آن به دلیل قرار گفتن در معرض بیابانی شدن به اجرای طرح های اصلاح و احیا نیاز دارد.
براساس این گزارش، اراضی در معرض بیابانی شدن گلستان در حوزه شهرستانهای گنبدکاووس، مراوه تپه، گمیشان و آق قلا و در نزدیکی صحرای قره قوم ترکمنستان قرار دارد.
گلستان دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک، گرم و سرد بوده و منابع طبیعی آن شامل کوهستانهای مرتفع، دشت هموار، مناطق پست و شوره زار و دریا است.