زنجان - ایرنا - مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: در طول تاریخ انتقال خون چنین ذخایر خونی نداشته ایم، البته این مهم به لطف مشارکت و همراهی اهداء کنندگان خون به وقوع پیوسته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مصطفی جمالی شامگاه چهارشنبه در بازدید از بخش های مختلف انتقال خون استان و در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه تلاش می شود با فراخوان به شرکت ها  بخشی از تجهیزات مورد نیاز انتقال خون کشور تامین شود، افزود: به نظر می رسد برای برخی تجهیزات نیاز به واردات داریم، چرا که فرسودگی تجهیزات آزار دهنده شده و از طرف با توجه به افزایش تخت های بیمارستانی در ۱۰ سال گذشته نیاز به فرآورده های خونی نیز به مراتب افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: هر چند نیاز به  فرآورده های خون افزایش یافته، متاسفانه انتقال خون هم به لحاظ تعداد پرسنل و بودجه رشدی نداشته که در این خصوص دچار مشکل جدی هستیم  و در تلاشیم  با همکاری مسولان برنامه و بو دجه این مسائل مورد  توجه ویژه ای  قرار گیرد.

جمالی به وضعیت مطلوب انتقال خون در سطح کشور  اشاره کرد و گفت: باید گفت در طول تاریخ انتقال خون چنین ذخایر خونی  نداشتیم، البته این مهم به لطف مشارکت و همراهی اهداء کنندگان خون به وقوع پیوسته است.

وی با اشاره به اینکه اهداء کنندگان خون سرداران سلامت هستند چرا که در صورت نبود آنان، اعمال جراحی  انجام  نمی گیرد و به نوعی بیمارستان ها به تعطیلی کشانده می شود، اظهارداشت: اهداء کنندگان خون نقش بسیار حیاتی در نظام سلامت بر عهده دارند و بدون هیچ ادعایی با عشق نسبت به کارنوع دوستدانه اهداء مبادرت می کنند.

میانگین رشد ۱۵ درصدی اهدای خون استان‌ها 

جمالی با بیان اینکه اهدای خون استان های کشور نسبت به سال گذشته بطور میانگین ۱۵ تا ۲۵ درصد افزایش داشته است، ادامه داد: تمامی مراکز انتقال خون کشور نیز با توجه در پیش بودن اربعین آماده خون گیری از اهدا کنندگان بوده و در این ارتباط تیم های سیار هم در برخی نقاط مختلف کشور مستقر شده اند تا به مراجعه کنندگان خدمت رسانی کنند.

وی از اهداء کنندگان خواست نذر خون را به روزهایی خاص موکول نکنند، بلکه در طول سال مورد توجه باشد که در این خصوص استان زنجان  هم در برقراری نظم  پیشگام و بی نظیر بوده است.

جمالی  با اشاره به در پیش بودن فصل سرما و لزوم مشارکت مردم در اهدای خون افزود: تداوم وضعتی خوب ذخایر خونی کشور در گرو مشارکت  عموم مردم و اهداء کنندگان خون است  که با مراجعه به مراکز انتقال خون یاری گر انتقال خون کشور باشند.

وی با تاکید  بر اینکه میزان مراجعه اهداء کنندگان خون در فصل سرما به ویژه  در استان های سردسیر کاهش می یابد، گفت: این  مساله کاهشی هم  در ماه مبارک رمضان، تعطیلات نوروز و در هنگام بروز آلودگی کلانشهرها  عینیت دارد، در حالی که مصرف خون در طول سال وجود دارد.  

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران  با بیان اینکه انتقال خون تلاش دارد با برقراری  نظم در نوبت دهی این مهم شکل مطلوب تری داشته باشد، ادامه داد: اهداء کنندگان خون در طول سال مشارکت فعالانه داشنه باشند، این مهم را به روزهای خاص محدود نکنند چرا که ظرفیت محدود بوده و نمی توان به تمامی مراجعه کنندگان خدمت داد.

سهم کمتر از ۵ درصدی اهدای خون بانوان در کشور 

وی در پاسخ  به سوالی در خصوص وضعیت اهدای خون بانوان در کشور نیز اظهار داشت: میزان  اهدای خون بانوان ایرانی  زیر ۵ درصد است که این رقم در کشورهای توسعه یافته به ۵۰ درصد می رسد، تلاش های زیادی برای تشویق بانوان به این امر انجام گرفته است.

جمالی با تاکید بر اینکه شاید یکی از دلایل این بی رغیتی بانون  شایع بودن کم خونی  و از طرفی پایین بودن فشار خون است، افزود: اگر  در محل نزدیکی مردم اهدای خون برقرار شود  بانوان نیز مشارکت بیشتری می کنند، در یکی از محلات تهران این کار انجام  گرفت بطوری که  میزان اهدای خون بانوان به ۲۵ درصد رسید.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۲ میلیون  اهدای خون در کشور  ثبت شده است، گفت: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی با توجه به شاخص ها، سلامت خون در ایران در حد استانداردهای  اروپا  و آمریکا بوده و حتی در برخی شاخص ها  بالاتر است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در  ادامه به سفرهای دوره ای استانی اشاره  و خاطر نشان کرد: طی بازدیدهای انجام گرفته، بهترین مرکز انتقال خون  به لحاظ  کیفیت ارائه خدمات، زیرساخت ها و رعایت استانداردها به زنجان اختصاص داشته که جای قدردانی دارد.

گفتنی است مدیر عامل انتقال خون کشور شامگاه امروز از پایگاه اهدای خون استان بازدید کرد و در جریان نحوه خدمت رسانی به مراجعه کنندگان قرار گرفت.