به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری «ریانووستی» روسیه، قدیروف در کانال تلگرامی خود نوشت:نیروهای روسیه از هیچ نقطهای در عملیات نظامی در اوکراین عقب نشینی نکردهاند.
وی گفت که این اقدامات از جمله تاکتیکها و راهبردهای ارتش روسیه برای فریب نیروهای دشمن است.
رییس جمهوری خودمختار چچن نوشت: به خشنترین و شکاکترین کسانی که نسبت به این موضوع [عقب نشینی نیروهای روسیه] واکنش نشان دادند، اطمینان خواهم داد. ارتش روسیه در هیچ نقطهای عقب نشینی نکرده است. تمام این اقدامات تنها تحریک کشورهای غربی است. خود را فریب ندهید. در جنگ مقولاتی همچون تاکتیک و استراتژی وجود دارد.
قدیروف افزود: نمی توانیم به صورت بی هدف به سوی همه از جمله غیر نظامیها شلیک کنیم تا تمایل جنون آور برخی نادانها را ارضا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در این عملیات ویژه، روسیه تلاش میکند، تلفات انسانی را به حداقل برساند.
در همین راستا، ژنرال ابرهارد زورن، بازرس ارتش آلمان در مورد ضدحملۀ اوکراین گفت که اوکراینیها از "پیروزیهای بزرگ" در برابر روسیه سخن میگویند و از باز پس گرفتن سه هزار کیلومتر مربع از خاکشان ابراز خوشحالی میکنند، اما نباید به این پیشروی ها خوشبین بود.
سخنان زورن درحالی بیان می شود که روز سهشنبه یک مقام ارشد نظامی آمریکا ادعا کرد نیروهای روسی از اوکراین به داخل مرزهای کشورشان عقب نشینی کرده اند.
این مقام نظامی آمریکایی ادامه داد ارزیابی ما این است نیروهای اوکراینی در حال مبارزه برای آزادسازی و بازپسگیری مناطق خود در جنوب و شرق اوکراین هستند.
پیش از این نیز، سخنگوی کاخ سفید همزمان با اعلام پیشروی اوکراین در جنگ گفت که نیروهای اوکراینی در تلاش برای بازپس گیری مناطق از روسیه هستند.
روز جمعه ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین از آزاد سازی بخشهایی از خارکف خبر داد و یک مقام منصوب روسیه در منطقه خارکف اوکراین نیز تائید کرد که نیروهای اوکراین با شکستن خطوط دفاعی نیروهای روسیه در این منطقه، پیروزی چشمگیری بدست آوردهاند.
شب گذشته نیز زلنسکی مدعی شد که نیروهای اوکراین در حمله گسترده، شهر راهبردی ایزیوم در شرق این کشور را از نیروهای روسیه بازپس گرفتند.
بخش هایی از منطقه خارکیف در شرق اوکراین اندک زمانی پس از حمله نیروهای روسیه در ۲۴ فوریه (پنج اسفند ۱۴۰۰)، به تصرف نیروهای این کشور درآمد. اما مقامات اوکراینی مدعی بودند که ارتش روسیه نتوانست خارکیف را که دومین شهر مهم این کشور به شمار می رود، به طور کامل تصرف کند.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین در مصاحبه با شبکه سیانان ادعا کرد که اوکراین قصد دارد نیروهای روسی را از کل کشور بیرون کند.
زلنسکی در این مصاحبه گفت: هدف اصلی ما خلع اشغال سرزمینمان است. ما نمیتوانیم به روسیه اجازه دهیم اشغالی را که در سال ۲۰۱۴ شروع کرد ادامه دهد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.
پوتین ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.