اسحاق خسروپناه روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اینک حجم آب این سد یک میلیون و ۱۰۰ هزار متر مکعب است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته، یک میلیون و ۵۰۰ هزارمترمکعب بود.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ تا ۹۹، بیش از ۳۶ درصد کاهش بارندگی و در سال ۱۴۰۱ تا۱۴۰۰، بیش از ۲۵ درصد کاهش بارندگی در شهرستان وجود داشت که باعث شده مخزن این سد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ برابر کاهش یابد.
خسروپناه با اشاره به پوشش آبیاری اراضی کشاورزی این منطقه از محل سد گلیل، یادآور شد: سال گذشته از محل این سد ۱۵۰ هزار مترمکعب آب به کشاورزان تحویل داده شد در حالی که سال ۹۹ این میزان ۲۰۰ هزار متر مکعب بود.
منطقه حفاظت شده گلیل دارای آب و هوایی کوهستانی، با شیب های تند و دره های عمیق و صخره های مرتفع است که بخش وسیعی از منطقه را جنگل های ارس با زادآوری طبیعی مطلوب تشکیل می دهد که از شرق به غرب بر تراکم آن ها افزوده می شود.
منطقه حفاظت شده گلیل در ۸۰ کیلومتری شمال شیروان و در مرز میان ایران و ترکمنستان واقع است و سد خاکی گلیل واقع در این منطقه سرسبز با هسته رسی، توان ذخیره سه میلیون مترمکعب و تنظیم سالانه ۲ میلیون و ۷۶۰ هزار متر مکعب آب را دارد.
این سد در ۹۰ کیلومتری شمال شیروان واقع است که آب مورد نیاز ۲۵۰ هکتار از کشتزارهای روستاهای میلانلو و تخت چرمه را تامین می کند.
شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان در سال های اخیر دوران خشکسالی و کمآبی سختی را به خود دیده و حتی در مناطق مختلف به ویژه تعدادی از روستاها مردم برای تامین آب شرب با مشکل مواجه شده اند.
میانگین بارش سالیانه خراسان شمالی ۲۴۰ میلی متر است.
شیروان به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.