به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری ائوروپا پرس، طبق نظرسنجی انجام شده توسط ایپسوس برای مجمع جهانی اقتصاد، اسپانیا پس از مجارستان (با ۷۴ درصد)، دومین کشوری است که ۷۱ درصد جمعیت آن، در حال حاضر ادعا میکند که تغییرات آبوهوایی را به شدت احساس میکند.
این مطالعه همچنین نشان میدهد که اسپانیا یکی از سه کشور اروپایی با بیشترین جمعیت است، که ۸۳ درصد مردم معتقدند آثار بحران آبوهوایی در ده سال آینده در سطح جهانی به طور جدیتر احساس خواهد شد. جوانان زیر ۳۵ سال بیش از سایرین معتقدند که به دلیل پیامدهای اقلیمی از این کشور مهاجرت خواهد کرد.
این نظرسنجی میانگین جهانی جمعیتی که اذعان میکنند به دلیل پیامدهای اقلیمی در ۲۵ سال آینده مجبور به ترک خانههای خود خواهند شد را ۳۵ درصد برآورد کرده است. اسپانیا با ۴۶ درصد جمعیت که به این موضوع معتقدند، پس از هند، ترکیه، مالزی و برزیل در رتبه پنجم جهان قرار دارد.
در رتبه بندی کشورهایی که اعلام میکنند در حال حاضر اثرات تغییرات آبوهوایی را به شدت احساس می کنند، اسپانیا با ۷۱ درصد در رتبه دوم پس از مجارستان قرار دارد که این درصد به ۷۴ درصد می رسد. پس از آن ایتالیا با ۷۰ درصد و فرانسه با ۶۸ درصد قرار دارند. در سطح جهانی، ۷۵ درصد از جمعیت مکزیک بر این باورند که از تغییرات اقلیمی رنج میبرند؛ این میزان، ۱۹ درصد بیشتر از میانگین جهانی (۵۶ درصد) است.
طبق دادههای ایپسوس، به طور متوسط از هر ۱۰ نفر در جهان هفت نفر میگویند که پیامدهای تغییرات آبوهوایی تأثیر عمده ای بر زندگی آنها در ده سال آینده خواهد داشت.
از این منظر نیز، اسپانیا با ۸۳ درصد بار دیگر از میانگین جهانی فراتر رفت و به عنوان سومین کشور اروپایی که با این ایده موافق است، پس از پرتغال (با ۸۸ درصد) و مجارستان (با ۸۶ درصد) قرار گرفت. ایتالیا و فرانسه به ترتیب با ۸۱ و ۸۰ درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.
این نظرسنجی بین ۲۲ ژوئیه تا ۵ اوت (۳۱ تیر تا ۱۴ مرداد) با جمعآوری پاسخهای ۲۳ هزار و ۵۰۷ نفر بزرگسال بین ۱۸ تا ۷۴ سال در ایالات متحده، کانادا، مالزی، آفریقای جنوبی و ترکیه، جمعیت افراد بین ۲۰ تا ۷۴ سال در تایلند، بین سنین ۲۱ تا ۷۴ سال در اندونزی و ۱۶ تا ۷۴ سال در ۲۷ کشور دیگر، از طریق پلت فرم نظرسنجی آنلاین Global Advisor de Ipsos انجام شده است.
نتایج این افکارسنجی با جمعآوری پاسخهای یکهزار نفر در هر یک از کشورهای آلمان، عربستان سعودی، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، کره جنوبی، اسپانیا، ایالات متحده، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا و ژاپن و حدود ۵۰۰ نفر در هر یک از کشورهای آرژانتین، بلژیک، شیلی، کلمبیا، امارات متحده عربی، مجارستان، هند، اندونزی، ایرلند (جمهوری)، مالزی، مکزیک، هلند، پرو، پرتغال، لهستان، رومانی، آفریقای جنوبی، سوئد، سوئیس و تایلند به دست آمده است.