دماوند- ایرنا- سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه شهرستان دماوند بیش از ۳۲۵ هزار تن محصولات کشاورزی و باغی کشور را تولید می‌کند، گفت: سیل ۴۷۷ میلیارد تومان به باغات دماوند خسارت وارد کرد.

به گزارش عصر پنجشنبه خبرنگار ایرنا، نشست بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی و دامداری شهرستان دماوند با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

در این نشست نمایندگان تشکل‌ها، کشاورزان و دامداران شهرستان دماوند به بیان مشکلات مربوطه در این حوزه پرداختند. در این نشست در خصوص واگذاری اراضی و تخصیص آب برای احداث مجتمع دامداری در روستاهای شهرستان دماوند و ... مواردی مطرح شد.

جبرائیل برادری در این نشست اظهار داشت: دماوند یکی از قطب‌های کشاورزی است که سالانه بیش از ۳۲۵ هزار تن محصولات کشاورزی و باغی را تولید می‌کند و سهم عمده‌ای را در امنیت غذایی و کسب و کار مرتبط با این بخش در استان دارد.

وی ادامه داد: بر اثر سیل مردادماه سال جاری ۱۲ شهرستان از ۱۶ شهرستان استان تهران در تمامی زیربخش‌های دام، طیور، آبزیان و باغات، تاسیسات آب و خاک و… دچار خسارت شدند که با برآورد خسارات امکاناتی را در اختیار باغداران گذاشتیم.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اراضی و جوی های کشاورزی بر اثر سیل مسدود شده بود که فقط در فیروزکوه ۶۲ کیلومتر مسیر لایروبی شد.

برادری بیان داشت: فراوانی خسارت در شهرستان دماوند بیشتر بوده و ۴۷۷ میلیارد تومان خسارت به باغات این شهرستان وارد شد که بیشتر محصولات باغی بودند، الزاماتی همچون بیمه محصولات در حال اجراست و این مهم تسریع پیدا خواهد کرد.

وی تصریح کرد: قوانینی که بیمه دارد با خسارات موجود همخوانی ندارد و باید حتما مورد بازنگری قرار گیرد، کشاورزان از این موضوع که بیمه به تعهدات خود نسبت به خسارات عمل نمی‌کند ناراضی هستند لذا باید قوانین اصلاح و به روز شوند تا خسارات وارد شده به مردم جبران شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان تهران بیان داشت: هرچند اعتباری وجود ندارد و دولت نیاز است سهم خود را بپردازد اما باید مشکلات را حل کرده و خسارات به باغداران، زودتر جبران شود.

برادری گفت: یکی از رویکردهای ما تکمیل زنجیره تولید است که در حوزه صنایع تبدیلی تکمیلی از مجموع ۶.۴ میلیون تن تولید بیش از ۷۰ درصد فرآوری می‌شود که به معنای بهره‌وری در زمینه کشاورزی بالاست.

وی بیان داشت: باید این زنجیره‌ها در نقاطی که قطب هستند مثل قطب سیب دماوند محقق و زیرساخت‌ها و زمین‌ها فراهم شود تا در اختیار صنایع تبدیلی و تعاونی باغداران شهرستان قرار داده و بخشی از مشکلات باغات شهرستان حل شوند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: در خصوص خسارات سیل و محصولات سردرختی، مقدمات پرداخت خسارت تا هزار هکتار به افرادی که بیمه هستند فراهم می‌شود و باغدارانی که بیمه نیستند به محض تخصیص اعتبار جبران خسارت می‌شوند.

وی تصریح کرد: ۸۵ درصد از هزینه آبیاری تحت فشار بلاعوض است و دولت پرداخت می‌کند مابقی نیز خودیاری است که باید افراد مراجعه کنند و براساس مناقصه طرح اجرایی می‌شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه محدودیتی وجود ندارد و افراد باید درخواست بدهند که بعد از مشاوره ها، تجهیزات ارایه می‌شوند و هزینه‌های آبیاری کمتر می‌شود.

برادری در خصوص فنس‌کشی نیز گفت: مشکلی در این خصوص وجود ندارد و در اختیار متقاضیان قرار داده می‌شود که این مهم مشروط بر سند مالکیت است.

وی عنوان داشت: مواردی که سند مالکیت ندارند می‌توانند نقشه مسیرهای اصلی که مزاحمت دارند را به ما بدهند تا بعد از تایید بخشدار و شورا مجوز فنس‌کشی بدهیم.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به اتاق کارگری افزود: به باغاتی که سند مالکیت ۶ دانگ دارند قانون اجازه داده است که دیوار و اتاق کارگری داده شود و هر قدر مساحت باغ بیشتر باشد وسعت اتاق نیز بیشتر خواهد بود که برای سند مشاع نیز باید مساحت باغ یک هکتار به بالا باشد و عرصه و ساخت و سازها باید تعیین تکلیف شده باشند.