ایلام - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: جذبه اربعین به گونه ای است که با ایجاد ناامنی، تبلیغات منفی و دلسردی از سوی دشمنان کاهش پیدا نمی کند، بلکه مشتاقان اربعین هرسال بیشتر از سال های گذشته است. 

حجت الاسلام المسلمین اله نور کریمی تبار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اعتقاد به اهل بیت نقطه اتصال مردم ایران و عراق است و نباید به دشمنان فرصت تفرقه اندازی داد.

وی افزود: منافقان برای فتنه انگیزی و ناامن کردن عراق در ایام اربعین بسیج شده اند و برخی عوامل تحریک شده استکبار جهانی سعی دارند تا از طرق مختلف با شیطنت خود بین ۲ ملت ایران و عراق فاصله و تفرقه اندازی ایجاد کنند.

حجت الاسلام والمسلمین ادامه داد: باید زائران ایرانی با درایت و بصیرت خود از مسائل تفرقه افکنانه و درگیری های احتمالی ناشی از جریان های انحرافی اجتناب و همچنین بلافاصله بعد از زیارت عراق را به مقصد کشور ترک کنند.

وی یادآور شد: در شرایط کنونی دشمن برای تخریب جمهوری اسلامی، باورهای دینی، تضعیف انقلاب اسلامی و ایجاد تفرقه بین صفوف مسلمانان و جهان تشییع بیشترین تلاش را انجام می دهد.

وی افزود: اربعین یک فرصت مغتنم جهانی برای ایران است که پیام انقلاب اسلامی را بین زائران ملیت های مختلف صادر و اهداف شوم استکبار با نیت تفرقه افکنی را افشا کند.

حجت الاسلام والمسلمین کریمی تبار با بیان اینکه اربعین با هیچ زیارتی قابل قیاس نیست، ادامه داد: این فریضه مستحب و پرفضیلت علاوه بر بعد معنوی، نمایش جهانی شیعیان و انسجام تشکیلاتی تشیع است که از ملیت ها و زبان های مختلف در اربعین حضور پیدا می کنند در حالیکه در زیارت های دیگر امام حسین (ع) این ویژگی ها و گردهمایی جهانی وجود ندارد.

مهران شاخص ترین مرز زمینی کشور

وی در مورد مرز مهران نیز با اشاره به اینکه این پایانه مرزی دارای یک ویژگی هایی است که در سایر مرزها این خصیصه ها وجود ندارد، گفت: کوتاهی فاصله، استان های کاملا شیعه مذهب که در مسیر مرز مهران در داخل خاک عراق قرار دارند، برخورداری از امنیت در این مناطق و همچنین تکریم زائر توسط ساکنان این شهرها مرز مهران را نسبت به دیگر مرزها متمایز و پرازدحام کرده است.

امام جمعه ایلام اضافه کرد: به علت ویژگی های مرز مهران، این گذرگاه بسیار بیشتر از سایر مرزهای کشور دارای تردد و ازدحام است و مسوولان کشوری با تبلیغات برای سایر مرزها سعی دارند فشار ازدحام زائران از مرز مهران برداشته شود، اما با این وجود همچنان مهران پرترافیک ترین مرز کشور است.

کریمی تبار از زائران خواست سفر خود را مدیریت کنند و زائرانی که اعمال زیارتی خود را انجام داده اند، سریعتر به کشور بازگردند و برای روز اربعین در عراق توقف نکنند تا فضا برای زائران دیگر باز شود.

وی یادآور شد: هرچند تراکم تردد جمعیت زائران محدودیت هایی را ایجاد کرده اما مردم و مسوولان برای خدمات رسانی به زائران پای کار آمده و به طور جدی در حال ارائه خدمت به زائران هستند و علیرغم وجود برخی کاستی ها و کمبودها سعی در مدیریت تردد و خدمات رسانی به خیل جمعیت زائران شده است و نکته حائز اهمیت اینکه بسیاری از متولیان دولت سیزدهم تجربه اول مدیریتی اربعین را دارند و فاقد تجربه های مدیریتی کاربردی اربعین هستند و بر نقاط قوت و ضعف، کمی و کاستی ها مشرف نیستند.

حوزه فرهنگی در کنگره بزرگ اربعین مغفول مانده است 

حجت الاسلام والمسلمین کریمی تبار یادآور شد: اما نکته قابل تامل در حوزه مسائل فرهنگی اینکه ستاد اربعین هیچ اعتباری برای فعالیت های فرهنگی به استان ایلام نداده است، در حالی که کنگره بزرگ اربعین یک فعالیت دینی - فرهنگی است که برای افزایش زیارت با معرفت زائران، آداب و ادب زائران و خادمان بودجه ای در نظر گرفته نشده که امیدواریم برای رفع این نقطه ضعف توسط ستاد اربعین برای سال آینده بودجه ای اختصاص داده شود.

وی اظهار داشت: اقامه نماز جماعت، تبیین مسائل فرهنگی و دینی، تعمیق معنویت، افزایش بصیرت زائران نسبت به اهمیت جایگاه زیارت اربعین و اهداف قیام عاشورا از وجوه فرهنگی است که باید برای تشریح و ترویج آنها بودجه فرهنگی لحاظ شود.

امام جمعه ایلام با بیان اینکه اربعین به عنوان یک حرکت خودجوش باید مردمی برگزار شود، گفت: اما دولت نیز باید پشتیبان این حرکت مردمی باشد و برای زیرساخت های عمرانی و فرهنگی بودجه گذاشته و هماهنگونه که برای تکریم زائر، غذا و اسکان آنها بودجه در نظر گرفته می شود و هرجا که مردم امکان تهیه اقلام نداشتند دولت ورود می کند، برای مسائل حوزه فرهنگی و تربیتی اربعین نیز اعتبارات اختصاص یابد.