سنندج- ایرنا- امام جمعه سنندج گفت: استان کردستان به واسطه تلاش و مجاهدت نیروهای نظامی و انتظامی و همکاری مردم، امروز جزو امن‌ترین استان‌ها و مناطق مرزی کشور است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ماموستا فایق رستمی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته سنندج اظهار داشت: به جرات می‌توان گفت که امروز مرزهای کردستان امن‌ترین مناطق کشور بوده و این مهم حاصل تلاش نیروهای نظامی و انتظامی و تعامل مردم است.

وی به تردد زائران اربعین از مرز باشماق برای اولین بار و وجود امنیت پایدار در مرز ایران و اقلیم کردستان عراق اشاره کرد و گفت: تردد بیش از ۵۰ هزار زائر از این مرز، نشان از مهربانی و مهمانداری مردم کردستان و محبت آنان نسبت به اهل بیت پیامبر(ص) دارد.

امام جمعه سنندج یادآور شد: مردم دیندار این استان همواره در طول تاریخ اسلام، عشق و ارادت خود را به پیامبر(ص)، اصحاب و اهل بیت ایشان به اثبات رسانده‌اند و این مهم بر کسی پوشیده نیست.

ماموستا رستمی در بخش دیگری از خطبه‌ها به جان‌باختن "شلیر رسولی" زن پاکدامن مریوانی به واسطه ممانعت از تجاوز فرد متعدی اشاره داشت و افزود: این زن، الگوی شرف و عفت زنان کردستان است و نامش همواره در تاریخ خواهد ماند.

وی در ادامه ضمن تقدیر از مردم استان در بحث صرفه‌جویی در مصرف انرژی به ویژه آب و برق، افزود: تابستان و گرمای امسال بدون خاموشی برق سپری شد که نتیجه تلاش مسوولان شرکت برق بوده و قابل تقدیر است.

خطیب جمعه سنندج در بخش دیگری از خطبه‌ها اشاره‌ای به برگزاری جشن عاطفه‌ها داشت و خواستار شرکت مردم به ویژه افراد توانمند در این آیین خداپسندانه و کمک به فقرا و نیازمندان شد.

برپایی ۱۰۰ پایگاه جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای جشن عاطفه‌ها

مدیرکل کمیته‌امداد امام خمینی(ره) کردستان هم به عنوان سخنران پیش از خطبه‌ها اظهار داشت: این نهاد، در راستای تامین مسکن، کمک‌ هزینه درمانی و ایجاد اشتغال به اقشار ضعیف جامعه خدمات ارائه می‌دهد.

رضا طوسی با بیان اینکه اکنون بیش از ۲۰ هزار دانش‌آموز و دانشجو در استان تحت پوشش کمیته امداد هستند، افزود: از این تعداد، ۲ هزار دانش‌آموز و دانشجو بی‌سرپرست و چهار هزار و ۳۰۰ نفر نیز محسنین هستد.

وی به برگزاری جشن عاطفه‌ها در استان اشاره کرد و گفت: این جشن به منظور ترویج سنت حسنه احسان و نیکوکاری و ایجاد زمینه گسترش حضور حداکثری خیرین و همچنین استفاده هدفمند منابع دولتی و مردمی برای تقویت بنیه تحصیلی جوانان و نوجوانان برگزار می شود.

طوسی اضافه کرد: شعار امسال این جشن پویش تامین مایحتاج تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان بی بضاعت است تلاش داریم کمک هایی که جمع آوری می شود قبل از بازگشایی مدارس در اختیار خانواده ها قرار گیرد.

وی ادامه داد: امسال بیش از ۱۰۰ پایگاه در مراکز نیکوکاری، ادارات اجرایی کمیته امداد، مصلاهای نماز جمعه و میادین اصلی شهرها و مدارس کمک های مردمی را جمع‌آوری می کنند.

مدیرکل کمیته‌امداد یادآور شد: سال گذشته ۴۲ میلیارد ریال کمک در جشن عاطفه ها از سوی مردم خیر و نوعدوست استان کردستان جمع‌آوری و قبل از بازگشایی مدارس در میان دانش آموزان توزیع شد.

در حال حاضر ۷۲ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد کردستان هستند که از این تعداد، ۳۳ هزار خانوار تحت سرپرستی زنان قرار دارند.

جشن عاطفه ها هر ساله در آستانه سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس به همت کمیته امداد امام خمینی(ره) و همکاری صدا و سیما، آموزش و پرورش، سازمان دانش آموزی، سپاه و بسیج همزمان با سراسر کشور در استان کردستان برگزار می شود.

نماز جمعه سنندج هر هفته در مسجد دارالحسان سنندج که در ضلع شمالی خیابان امام خمینی(ره) واقع شده، برگزار می‌شود.

مسجد دارالاحسان سنندج از مساجد قدیمی کشور محسوب می شود و برابر کتیبه‌های موجود در بنای آن، این مسجد سال ۱۲۲۷ هجری قمری توسط امان الله خان اردلان والی کردستان ساخته شده و از نظر فضاهای موجود مشتمل بر ۲ ایوان شرقی و جنوبی، گلدسته های موجود بر بالای ایوان شرقی، صحن مرکزی، ۱۲ حجره اطراف، شبستان ستوندار با ۲۴ ستون سنگی مارپیچ است.

در سال های اخیر به دلیل افزایش تعداد نمازگزاران صحن جدید این مسجد در پنج طبقه نیز احداث شده و زنان و مردان مومن سنندجی هر هفته نماز وحدت بخش جمعه را در این مکان اقامه می‌کنند.