به گزارش ایرنا، «احمد حیدری» در برنامه تلویزیونی «در مسیر حسین» با اشاره به فعالیت وزارت نیرو برای تامین آب و برق در مرزها افزود: در وزارت نیرو و از ماههای قبل، ستاد اربعین تشکیل شد و شرکتهای مادر تخصصی در آن حضور پیدا کردند.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو در بخشهای آب، برق و فاضلاب در سراسر ایران خدمترسانی میکند، یادآور شد: در دو سال گذشته به دلیل کرونا حضور مردم در عتبات عالیات محدود شده بود، اما امسال پیشبینی میکردیم حدود پنج میلیون نفر در این مراسم حضور پیدا کنند و به همین نسبت اقداماتی انجام شد.
این مقام مسوول ادامهداد: در مرز مهران، خط ۱۲.۵ کیلومتری لولهکشی آب پایدار کشیده و همچنین مخزن ۷۰۰ و ۲ هزار متر مکعبی ایجاد شد تا برای ذخیرهسازی آب انجام شود. از سویی دیگر، در سرویسهای بهداشتی و حمامها خط لوله فاضلاب دائمی ایجاد شد.
حیدری با اشاره به تامین آب و برق در مرز مهران، گفت: از سالهای گذشته در مهران با مشکل برق روبهرو بودیم و به همین دلیل پست موقت ۱۳۲ کیلو ولت برای شهر مهران و پایانه مرزی آن ایجاد شد.
وی خاطرنشانکرد: امسال هیچ مشکل برقی در مهران نداشتیم و قصد داریم این پست موقت را تبدیل به پست دائمی کنیم. در مرز شلمچه نیز هشت کیلومتر خط لوله آب ایجاد شد که دائمی است و دو مخزن ۵۰۰ هزار لیتری احداث کردیم و قصد داریم برای سالهای آینده یک مخزن ۲ هزار متر مکعبی نیز ایجاد کنیم.
معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس وزارت نیرو در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا آب همدان به سمت مرزها رفته است، گفت: منبع آب و آبریز کاملا مشخص است و نمیتوان مثل یک کالا آن را از جایی به جای دیگر برد. منبع آبریز استان همدان نیز کاملا مشخص است.
وی اضافهکرد: کاری که در این چند هفته در همدان انجام شد، یک کار جهادی بود که منجر به ایجاد یک ابرپروژه شد. در این پروژه خط لولهای به طول ۱۴۰ کیلومتر ایجاد شد. نکته جالب اینکه پروژه احداث این خط لوله، ۱۷ سال زمان برده بود و تا ۶ ماه پیش ۴۰ درصد پیشرفت داشت اما در دولت اخیر این پروژه را به بهرهبرداری رسیدم.
این مقام مسوول وزارت نیرو گفت: در حقیقت ۶۰ درصد این پروژه در چند ماه انجام شد، بنابراین تاکید میکنم که منبع آب همدان کاملا مشخص است و آب تامینشده در مرز متفاوت با منبع تامین آب آنجاست.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره تامین آب و برق در آن سوی مرزها اظهار داشت: برای زائرانی که از مرزهای ما خارج شده و به کشور عراق رفتند نیز آب مورد نیاز را تامین کردیم و باید بگویم که همراهی عراقیها در این مسیر بسیار خوب بود، اکنون ۱۵۰ نفر از بهترین نیروهای ما در اکیپهای فنی مهندسی آب، برق و فاضلاب در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین و سامرا مستقر هستند و خدماترسانی میکنند.
حیدری خاطرنشان کرد: همه امکاناتی که در مرزها فراهم شده است، برای استفاده در سالهای آینده باقی خواهد ماند و در ایام اربعین نیز مردم از آن استفاده میکنند.
وی در پایان درباره پروژه غدیر و تامین آب خوزستان نیز گفت: در حوزه تامین آب خوزستان، پروژه بسیار خوبی توسط رئیسجمهور افتتاح شد. همه میگفتند که اجرای طرح غدیر امکانپذیر نیست اما با همت دولت سیزدهم و همه نهادها و دستگاهها این کار انجام شد. از سد دز آب گرفته و ۱۰ متر مکعب در ثانیه آب وارد کانال آبرسانی شهری شد که این آب دائمی است.