رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز جمعه به وقت محلی با بدر بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان گفتگوی تلفنی داشته است.
این مقام آمریکایی افزود: درخصوص تازه ترین تماس با وزیر امور خارجه عمان که امروز انجام شد، بسیار سپاسگزارم.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران افزود : در این دیدار بر تشکر ایالات متحده از همکاری نزدیک عمان در زمینه مسائل منطقهای به ویژه تلاشهای ما برای بازگشت مشترک به اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تاکید کردم.
وزیر خارجه عمان پیش از گفتگو با مقامات آمریکایی، روز چهارشنبه با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران گفتگو کرده بود .
وزیر امور خارجه نوشت: در گفتوگو با وزیر خارجه عمان تاکید کردم ایران اراده کافی و حسن نیت لازم برای رسیدن به گام نهایی توافق خوب، قوی و پایدار را بارها از خود نشان داده و تغییری در مواضع ایران به وجود نیامده است.
به گزارش ایرنا، حسین امیرعبداللهیان روز چهارشنبه پس از گفتوگوی تلفنی با بدر ابوالسعیدی همتای عمانی خود در اینستاگرام نوشت: در این گفتگوی تلفنی در خصوص مذاکرات رفع تحریمها به آقای بدر البوسعیدی گفتم ایران و باقی طرفهای مذاکره طی چند ماه گذشته تلاش زیادی برای رسیدن به نقطه توافق انجام دادهاند، ایران همواره به روند گفتوگو و تبادل پیام برای رفع تحریمها پایبند بوده و تنها مانع پیش روی توافق در شرایط حاضر، عدم واقع بینی و نداشتن اراده لازم از سوی آمریکا است.»
وزیر امور خارجه ایران افزود: از سوی دیگر، در شرایطی که فاصله زیادی تا رسیدن به نقطه مطلوب توافق باقی نمانده، شاهد تلاش برای صدور بیانیه غیرسازنده در نشست جاری آژانس بین المللی انرژی اتمی هستیم که هیچ سودی نخواهد داشت.
وی ادامه داد: همانطور که همیشه تاکید کردم ایران اراده کافی و حسن نیت لازم برای رسیدن به گام نهایی توافق خوب، قوی و پایدار را بارها از خود نشان داده و تغییری در مواضع ایران به وجود نیامده است.
امیرعبداللهیان درباره اظهارات بدر ابوالسعیدی هم نوشت: وزیر خارجه عمان هم با تاکید بر اهمیت رسیدن به توافق و بازگشت همه طرفها به تعهدات، ضمن قدردانی از نقش سازنده تهران در روند مذاکرات، بر ضرورت تلاش جهت نتیجه گیری مثبت از ماهها مذاکره، تاکید کرد.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر پنجشنبه به وقت محلی در تداوم ادعاهای واشنگتن نرسیدن به توافق را به گردن ایران انداخت و مدعی شد: ارزیابی ما این است دلیل اینکه هنوز به توافق نرسیده ایم، این است که تهران مبنای معقول بازگشت متقابل را که در پیشنویس اتحادیه اروپا آمده، نپذیرفته است.
دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات ها به پایتخت ها پایان یافت.
برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشالتایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواست های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم ها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخهای ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و امشب به هماهنگکننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز ۲۲ شهریور ماه (۱۳ سیپتامبر) به وقت محلی (آمریکا) با بیان اینکه به تلاش های دیپلماتیک ادامه می دهیم، اظهار داشت، نظرخود را در مورد آخرین پاسخ ایران داده ایم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا برغم اظهارات آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور اظهار داشت: هنوز برای احیای توافق هسته ای با ایران خیلی دیر نشده است.
این مقام ارشد دولت بایدن مدعی شد ایران باید درخواست های فرابرجامی را کنار بگذارد و با حسن نیت به مذاکرات ادامه دهد.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا شب قبل از آن در مکزیک ادعا کرد پاسخ ایران گامی رو به عقب است و دورنمای دستیابی به توافق در کوتاه مدت را بعید می سازد.
بلینکن با بیان اینکه نمی تواند در این رابطه جدول زمانی ارائه دهد اما مدعی شد که ایران نمیخواهد یا نمیتواند آنچه را که برای دستیابی به توافق لازم است، انجام دهد.
گفت وگوها در حالی به مراحل سرنوشتساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیمهای سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.
هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریمها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن منفعت اقتصادی مردم تامین، تجارت خارجی ایران رفع و محدودیتهای غیرقانونی فروش نفت برداشته شود. از این رو چنانچه طرف مقابل مطالبات منطقی ایران و الزامات شکلگیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.