قشم - ایرنا - اربعین حسینی دوباره از راه رسید و بار دیگر غم عاشورا تازه شد؛ باز هم تب و تاب عزاداری های ابا عبدالله حسین (ع) در هر کوچه و برزن نگین خلیج فارس نمایان است، امروز (شنبه بیست و ششم شهریور ۱۴۰۱) جزیره قشم در اربعین واقعه سهمناک عاشورا در سرزمین نینوا و خورشید به خون نشسته کربلا، سوگوارانه گریست.  

به گزارش خبرنگار ایرنا، همزمان با اربعین سید و سالار شهیدان امام حسین (ع)، شهرستان مرزی قشم در کنار آب های فیروزه ای خلیج فارس و تنگه هرمز، غرق در عزا و ماتم شد و به سوگ نشست.

مردم دین باور، ولایتمدار و خداجوی جزیره قشم اعم از شیعه و سنی در اربعین سومین اختر تابناک امامت و ولایت حضرت امام حسین (ع) با برگزاری آیین های عزاداری عشق و دلبستگی خود را به آن امام همام ابراز داشتند.

آنان با راه اندازی دسته های سینه زنی، زنجیر زنی، نوحه خوانی، احسان و نذری از صبح امروز /شنبه بیست و ششم شهریور ۱۴۰۱ هجری شمسی مطابق با بیستم صفر ۱۴۴۴ هجری قمری/ همچون سالیان گذشته در جزیره قشم سرزمین آب و آفتاب، عشق و ارادات خود را به امام حسین (ع) را به نمایش گذاشته اند.

از روزهای گذشته پارچه و پرچم های سیاه بر سر در اداره ها، منازل، مغازه ها و میدان های شهرها و روستاهای این جزیره از سوی شهرداری قشم و سازمان منطقه آزاد قشم به نشانه ماتم و عزا نصب شده است.

دسته های عزاداری و هیات های حسینی در مساجد، تکایا، محله های قدیم و جدید این جزیره سوگوار دُردانه حضرت فاطمه زهرا(س) دختر پیامبر اکرم (ص) و همسر علی بن ابیطالب (ع) هستند و سینه زن و زنجیر زن ثارالله (ع) شده اند و اشک بر گونه ها جاری است.

بانوان و دختران جزیره قشم نگین خلیج فارس نیز با پخش نذورات در مسیر عبور هیات های عزاداری، غم و اندوه شهادت امام حسین (ع) و یاران با وفایش را زنده نگاه داشته و همواره خود را پیرو مکتب سالار شهیدان و آموزگار اخلاق و مدارای کربلا و عاشورا می دانند.

حضور کودکان و نوجوانان قشمی با لباس های سیاه و پیشانی بندهایی که با عبارت های یا حسین مظلوم (ع)، یا ابوالفضل عباس (ع) منقوش شده بود نیز در این آیین های عزاداری بیانگر اُنس زیاد این قشر با خاندان اهل بیت (ع) عصمت و طهارت است.

نخستین تجمع هیات‌ های مذهبی جزیره قشم با رعایت همه شیوه نامه های در روز اربعین به صورت دسته روی در آستان مقدس امامزاده سید مظفر (ع) از ساعت ۱۰:۳۰ صبح انجام شد.

مردم ولایت مدار سرزمین آب و آفتاب برای عرض تسلیت اربعین حسینی در صحن امام زاده سید مظفر(ع) اجتماع کرده و به عزاداری سنتی پرداختند.

در این برنامه‌ عزاداری سخنرانی خاصی انجام نشد و امنیت و مسایل ترافیکی آن از سوی نیروی انتظامی و پلیس راهور تامین شد.

به گزارش ایرنا، اربعین به عنوان چهلمین روز شهادت امام حسین (ع) و یارانش در صحرای کربلا در میان آزادیخواهان جهان و بخصوص شیعیان از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار است و بنا بر روایات اربعین حسینی در واقع به عنوان سالروز بازگشت اسرای کربلا از شام به عراق بمناسبت چهلمین روز شهادت امام حسین (ع) در ۲۰ صفر سال ۶۱ هجری قمری است.

اربعین به عنوان تنها بزرگداشت چهلمین روز شهادت امام معصوم در تقویم شمسی و قمری به ثبت رسیده و بر اساس یافته های پژوهشگران اسلامی و دینی این نخستین و تنها مراسم اربعین در دنیای اسلام است.

آری کربلا راز بزرگی است در این اجتماع، اربعین کلید واژه بزرگترین اجتماعی جهانی است که نظیر آن را تاریخ بی‌ هیچ کمک و کاستی به خود ندیده است و این تنها بخشی از منشور جهانی اربعین است.

برای این جماعت، اربعین، همگام شدن با کاروان عاشوراست، عاشورایی که تاریخ را زنده نگهداشت، اربعین ۴۰ منزل اسارت است، ۴۰ منزل غل و زنجیر، ۴۰ منزل خطبه‌ خوانی با صدای رسا در بغض گلوگیر و ۴۰ منزل گریستن بی آنکه کسی صدایی زینبی را شنیده باشد.

اربعین، برای زینب(س) روایتگاه اصلی کربلاست، زینب (س) سفیر راست قامتی نینواست، رساترین رسانه راستین که حماسه آزادگی کربلا را منتشر کرد.

اربعین بازگشت کاروان غمدیده کربلا به کربلاست، اربعین روز بازگشت اسرا است، بازگشت پاره های عاشورا، تکه‌های کربلا و اربعین حسینی (ع) عاشورای خونین را روایت می‌کند.

در اربعین، افشاگری‌های زینب (س) تبدیل به جریان فکری می‌شود تا آزادگی و آزادی‌خواهی را در جهان منتشر شود و پس از او روزهای قیام، عاشورایی می‌شوند و هر جا شهادتگاهی در زمان و زمین است، نام کربلا برخود می‌گیرد.

خورشید حقیقت، در اربعین بر چله آسمان می‌نشیند و زینب (س) در خطبه‌های عاشورای خویش ماندگاری آزادگی را تبیین می‌کند و شهادت حسین (ع) از زبان زینب (س) در خطبه‌ای به وسعت همه مظلومیت تاریخ طنین انداز می‌شود.

مطابق تقویم ۱۴۰۱، امروز ۲۶ شهریور ماه برابر با ۲۰ صفر ۱۴۴۴، اربعین حسینی است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.