«مسعود مصطفی جوکار» روز شنبه در گفت وگو باخبرنگار ایرنا اظهار داشت: علیرضا سرلک در وزن ۵۷ کیلوگرم در حالی مقابل "وان هو زو" از چین در همان دور نخست شکست خورد که یا حریف را دست کم گرفته بود و یا با شرایط نامطلوب به سر وزن رسیده بود.
وی افزود: سرلک جوان شایسته است و کشتی گیری نیست که به کمتر از خودش ببازد و در اول راه قرار دارد و نباید سرخورده شود و انصاف نیست برخی کارشناسان کشتی در برنامههای رسانهای شان و مقام این چنین قهرمانی را رعایت نمیکنند.
جوکار خاطرنشان کرد: این جوان خطه لرستان همانند سایر قهرمانان دوست ندارد بازنده میدان باشد و باید حفظ شود چرا که زیبایی ورزش به برد و باخت است و او با وجود شایستگی شکست خورد.
نایب قهرمان المپیک ۲۰۰۴ آتن با اشاره به عملکرد محمد نخودی در وزن ۷۹ کیلوگرم گفت: نخودی کشتیهای خوبی گرفت و نسبت به سال قبل خیلی بهتر بود.
وی با اشاره به باخت او مقابل جردن بارودز آمریکایی گفت: نخودی باید باورهای خود را داشته باشد و با طرح و برنامه بهتر و تغییر در روش دفاع و حمله به بارودز نزدیک شود.
این قهرمان نامدار خطه شهرستان ملایر بیان کرد: نخودی جوان شایسته کشتی کشور است و از همان رده نوجوانان تا بزرگسالان همواره در تیم ملی بوده و در طول این مسابقات به ویژه مقابل میخائیلوف از اوکراین و عبدالرحمانوف از ازبکستان با شایستگی کشتی گرفت.
وی افزود: با یونس امامی دلاور وزن ۷۴ کیلوگرم هم سابقه کار در تمام ردههای تیم ملی را داشتم و معتقدم در جهانی صربستان خیلی خوب ظاهر شد.
مربی سابق تیم ملی کشتی آزاد خاطرنشان کرد: امامی در برابر کایل داک آمریکایی تمام توانایی خود را گذاشت و به نظرم تجربه، زرنگی و میدان دیدگی بیشتر حریف او باعث شد تا کشتی را مدیریت و پیروز میدان باشد.
وی افزود: حریف آمریکایی یونس امامی کشتی را براساس تجربه بیشتری که داشت، مدیریت کرد و اگر یونس در ثانیههای پایانی کشتی بهتر حمله میکرد، او را از نفس انداخته بود، اما این باخت هم چیزی از ارزشهای او کم نمیکند و امیدوارم به مدال برنز برسد.
جوکار با اشاره به عملکرد حسن یزدانی گفت: باخت یزدانی مقابل دیوید تیلور چیزی از شایستگی این دلاور کشتی کشورمان کم نمیکند و حالا این پهلوان با اخلاق رکورددار مدال در تاریخ ورزش کشور است.
وی اظهار داشت: به نظرم کشتی یزدانی در فینال یک مقدار تحلیل رفته بود و در مقابل تیلور با تغییر تاکتیک توانست برتری خود را تحمیل کند.
وی خاطرنشان کرد: این حریف آمریکایی آمده بود تا باخت قبل خود را جبران کند و انگیزه زیادی داشت و یزدانی هم تلاش بسیاری کرد اما اسیر تغییر تاکتیک و برنامه ریزی بهتر تیلور شد و نتوانست داشتههای خود را به منصه ظهور قرار دهد اما به هر حال کشتی مانند خیلی از رشتههای ورزشی بیرحم است و فقط یکی باید پیروز از میدان خارج شود.
نایب قهرمان سابق المپیک یادآور شد: حسن یزدانی اگر دوباره طلا میخواهد باید برنامه ریزی بهتری داشته باشد چرا که تیلور تنها حریف او محسوب میشود و شاید سالیان سال با هم رقابت کنند، بنابراین نیاز به تغییر تاکتیک، تفکر جدید و برنامه ریزی بهتر دارد.
جوکار با تمجید از نتایج کامران قاسمپور در وزن ۹۲ کیلوگرم گفت: از ردههای پایه در تیم ملی با قاسمپور تجربه کار داشتم و معتقدم حضورش در یک وزن بالاتر منجر به این شد تا تیم ملی کشورمان در هر ۲ وزن ۸۶ و ۹۲ کیلوگرم مدال کسب کند.
وی اضافه کرد: قاسمپوربا کلاس فنی بالا و زیرگیریهای بینقص، مدیریت بسیار خوب و تجربه کافی که داشت نشان داد از حریفان برتر است.
مربی سابق تیم ملی کشتی آزاد یادآور شد: این کشتی گیر دلاور کشورمان اگر برنامه مربیان را امشب پیاده کند به طور قطع مقابل جیدن کاکس حریف آمریکایی خود به برتری رسیده و مدال طلا را کسب خواهد کرد.
وی افزود: آرزوی قلبیم کسب مدال طلا توسط قاسمپور است و امیدوارم نخستین مدال طلای کاروان کشورمان امشب توسط این قهرمان ارزنده تصاحب شود.
جوکار از امیرحسین زارع جنگجوی رنج کشیده یاد کرد و گفت: زارع از همان شروع به فعالیتش در تیم ملی کشتی جنگجو ظاهر شد و با رنج و تلاش فروان به قدری سختی کشید که در سن ۲۱ سالگی چهرهای با سن بالا را از او میبینیم.
وی ادامه داد: زارع هر چند جسورانه و جنگنده کشتی میگیرد اما روز گذشته مقابل طاها آکگل کشتی گیر نامدار ترکیهای دچار اشتباه شد.
نایب قهرمان المپیک افزود: زارع دیروز با یک اشتباه از حریف زیر گرفت اما این شکست تجربه خوبی برای او شد که البته با شایستگی هم به نشان برنز رسید.
وی خاطرنشان کرد: اطمینان دارم با این تجربه و تلاش بیشتر، طلای جهانی پاریس و المپیک به امیرحسین زارع خواهد رسید، دلاور بیباک و به تمام معنا که با وجود ۱۱۰ کیلوگرم وزن به مصاف حریفان ۱۲۵ کیلوگرمی خود میرود.
وی افزود: در مجموع از لحاظ بدنی ایران بهتر از امریکا بود و شکستها چیزی از شایستگی ملی پوشان کشورمان کم نمیکند و جای خوشحالی است که جوانان کشتی در همان سالهای ابتدایی چند مدال مهم کسب میکنند و مثل سابق نیست که ملی پوشان تنها ۲ الی سه نشان در ۱۰ سال کسب میکردند و سپس از دنیای کشتی خداحافظی کنند.