قصرشیرین- ایرنا- استاندار کرمانشاه گفت: از ابتدای بازگشایی مرز رسمی خسروی در ۲۳ مردادماه امسال تاکنون بیش از ۳۰۰هزار نفر از این گذرگاه رسمی عازم عتبات عالیات در کشور عراق شده‌اند.

«بهمن امیری‌مقدم» روز شنبه‌ با تسلیت اربعین سرور و سالار شهیدان امان حسین (ع) در گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین تاکنون بیش از ۱۷۰ هزار نفر از گذرگاه رسمی خسروی به کشور بازگشته‌اند و آمادگی کامل برای ورود زائران از این مرز رسمی به کشور وجود دارد.

وی اظهار داشت: با توجه به شبانه روزی بودن بازگشت زائران، آمار زائرانی که از مرز خسروی به کشور وارد می شوند، روند افزایشی دارد.

استاندار کرمانشاه اضافه کرد: تردد در مرز رسمی خسروی روان و تسهیل شده است و همه خدمتگزار زائران و مشتاقان اباعبدالله الحسین (ع) هستیم و تمام دستگاه ها و نهادها جهادی خدمتگزار زائران اربعین  هستیم.

او گفت: شرایط برای اسکان و پذیرایی از زائران در مرز خسروی هنگام ورود به کشور فراهم شده است و تا حضور آخرین نفرات از زائران اربعین تمام دستگاه ها و نهادها پای کار هستند تا به زائران خدمات رسانی کنند.   

                                  

همچنین امروز آیین زیارتنامه اربعین با حضور استاندار کرمانشاه و جمعی از مرز نشینان برای جاماندگان اربعین در نقطه ی صفر مرز رسمی خسروی برگزار شد.

در این آیین شرکت کنندگان با قرائت زیارتنامه اربعین از دور سلامی به محضر اباعبدالله الحسین (ع) در نقطه صفر مرز رسمی خسروی ابراز داشته و در چهلمین روز عزای شهادت سید و سالار شهیدان به عزاداری و سوگواری پرداختند.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

امسال مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین برای تردد زائران اربعین بازگشایی شده است.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است