تهران - ایرنا - ستاد ویژه مدیریت بحران مستقر در مرکز عملیات اضطراری، ایمنی، سلامت و بهداشت راهپیمایی جاماندگان اربعین حسینی (ع) در تهران حدفاصل میدان امام حسین (ع) تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) را با پایش مستمر تامین کرد.

به گزارش ایرنا از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، صمیم مرادی روزبهانی مسئول دبیرخانه ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران و مدیر این ستاد ویژه اظهار داشت: این ستاد با هدف پیشگیری از بروز حوادث احتمالی، رعایت اصول ایمنی در برخی از نقاط خطرساز، رصد، تحلیل لحظه‌ای مسیر راهپیمایی و مدیریت حوادث احتمالی و در صورت نیاز اتخاذ سریع تصمیمات ضروری تشکیل شد.

وی افزود: رصد و پایش میدانی از طریق نمایندگان دستگاه‌های تخصصی اعم از نیروهای پلیس، راهور و سلامت و محیط زیست حاضر در مسیر ۱۴ کیلومتری راهپیمایی انجام شد و مواردی که نکته‌ها و استانداردهای ایمنی رعایت نشده بود به نمایندگان حاضر در این مرکز اعلام و بلافاصله نسبت به رفع آن اقدام شد.

مرادی روزبهانی اضافه کرد: همچنین از طریق دوربین‌های کنترل ترافیک از ابتدای مسیر پیاده روی تا انتها و ورودی به صحن حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) لحظه به لحظه رخدادها رصد شد و مواردی از قبیل سد مسیرها که موجب کندی حرکت جمعیت در نقاط بسیار پر رفت و آمد شده بود و به لحاظ ایمنی با استانداردها فاصله داشت مورد بررسی قرار گرفت و به نمایندگان حاضر در ستاد اعلام و با استفاده از بازوهای میدانی در صحنه توصیه‌ها و اقدامات مورد نیاز ابلاغ شد.

وی با اشاره به نظارت بر توزیع مواد غذایی مطابق با استانداردها اظهارداشت: موارد دارای شبهه با هشدار نیروهای مدیریت سلامت و محیط زیست و دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی اقدامات لازم انجام شد.

مرادی روزبهانی افزود: در حوزه درمان نیز همه بیمارستان‌هایی که از سوی وزارت بهداشت به حال آماده باش درآمده بودند نسبت به پاسخگویی لازم و موارد درمانی اقدام کردند همچنین ۳۸ دستگاه آمبولانس مراکز درمانی و آمبولانس‌های شرکت شهر سالم و ناوگان اورژانس در محل حضور داشتند.

مسئول دبیرخانه ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران افزود: خوشبختانه وضعیت جمعیت روان بود و مورد خاصی تا ساعات عصر گزارش نشد.  

مجید آرون معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز با حضور در محل قرارگاه مرکزی ستاد اربعین تهران واقع در میدان شوش گفت: استقرار از ساعت ۷ صبح در ستاد انجام شد و روسای سازمان‌هایی که در کمیته مربوطه عضویت دارند در ستاد حضور داشتند و ضمن بازدیدهای میدانی به انجام اقدامات مورد نیاز پرداختند.  

وی افزود: همچنین با هماهنگی‌های لازم، استقرار نیروهای دوام (شهروندان داوطلب واکنش اضطراری محله) انجام شد. این هماهنگی از طریق سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران صورت گرفت و اعضای گروه های دوام در ۲۲ پردیسی که در مسیر پیش بینی شده بود، مستقر شدند تا علاوه بر کمک به  راهنمایی راهپیمایان در اتفاقات احتمالی به نیروهای امدادی کمک کنند.

آرون اضافه کرد: علاوه بر این، گشت‌های ویژه با هدف بازدید از امکانات امدادی موکب‌ها  نیز پیش بینی شده بود که به صورت مستمر بر فعالیت در این بخش نظارت داشتند.

به گزارش ایرنا، بیش از ۱۰ سال از نخستین پیاده روی اربعین حسینی(ع) که با حضور تعدادی از جوانان مسجدی از مسیر میدان امام حسین(ع) تهران تا حرم عبدالعظیم(ع) ثبت شد، می‌گذرد و امسال، پس از ۲ سال شیوع بیماری کرونا با محدودیت‌های طاقت فرسا و دل نگرانی‌های همراه آن، بار دیگر بناست این مسیر مملو از دلدادگانی شود که قدم هایشان از تهران تا ری ثبت می شود اما دلشان در بین الحرمین پر می کشد.

پیاده‌روی اربعین حسینی در شهر تهران از ساعت ۷ صبح از میدان امام حسین(ع) به سمت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) آغاز و تا اذان مغرب ادامه دارد.