یزد- ایرنا- بیش از یکسال از آغاز فعالیت دولت سیزدهم گذشته و آمار فعالیت‌های یکساله در استان یزد حاکی از آن است که کارنامه دولت در این استان موفقیت‌آمیز بوده‌ است.

به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم در حالی با شعار "دولت مردمی، ایران قوی" کار خود را آغاز کرد که به اعتقاد خیلی از کارشناسان و اهل فن، میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های گذشته بود.

با وجود همه مشکلاتی که دولت سیزدهم در آغاز به کار فعالیت خود داشت، به همت کارگزاران دولت و بخصوص استانداران، علاوه بر رفع بسیاری از چالش‌های گذشته و تلاش برای ریل‌گذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزه‌های مختلف انجام شد که اکنون پس از یکسال می توان آنها را واکاوی کرد.

دولت سیزدهم در طول یکسال فعالیت کاری خود سعی فراوانی برای عملگرایی به کار گرفته و اقداماتی که با وجود محدودیت‌های دولت طی یکسال گذشته در استان یزد انجام شده، در طول سال های پس از انقلاب در سال نخست کاری دولت‌های قبلی بی‌نظیر بوده است. 

ورود بخش خصوصی با ابتکار استاندار یزد به اجرای طرح‌های اولویت‌دار و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در استان کمک قابل توجهی به اجرا و تکمیل طرح‌ها داشته که اگر مشارکت بخش خصوصی در این زمینه نبود، قطعا دولت به راحتی نمی توانست برنامه های توسعه ای خود را پیش ببرد.  

طرح ابتکاری استاندار یزد در زمینه تدوین برنامه تحولی "یزد نوین"، افق روشنی را پیش روی مسوولان بر اساس اولویت‌ها و نیازهای استان برای توسعه و آبادانی یزد قرار داده است، در این طرح توسعه استان در ۱۰ بخش هدف اولویت گذاری شده که این برنامه از سوی معاون اول رییس جمهور نیز مورد تایید قرار گرفته و وی الگوگیری از این برنامه را به دیگر استان‌های کشور نیز توصیه کرده است.

یکی از اولویت بسیار حیاتی استان یزد، انتقال آب به این استان از طریق واگذاری عواید یکی از معادن برای تامین هزینه های طرح های این حوزه  است که از سوی رییس جمهور و دولت نیز مورد تایید قرار گرفت و در دستور کار است.

اجرای خط پدافندی انتقال آب به طول ۳۰ کیلومتر با اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومان برای تامین فوری آب مردم استان در شرایط قطع احتمالی آب شرب انتقالی از اقدامات موثر دولت سیزدهم در یکسال فعالیت برای یزد است که قادر به انتقال ۳۰ میلیون متر مکعب آب به استان است و بزودی با حضور مسوولان ارشد کشوری افتتاح می شود. 

راه اندازی یک شرکت هواپیمایی اختصاصی به دلیل نارضایتی مردم از خدمات برخی شرکت های هواپیمایی در استان، یکی از مطالبات شهروندان یزد بوده، که با پیگیری های استاندار یزد، مشارکت بخش خصوصی و حمایت دولت زمینه فعالیت یک شرکت هواپیمایی اختصاصی برای یزد فراهم شده است.

به تازگی عملیات اجرایی ساخت ۳۲ هزار واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن با تامین زمین این واحدها در استان یزد آغاز شده که این پروژه از اقدامات قابل توجه دولت در استان بوده و مورد استقبال و رضایت مردم قرار گرفته است.

یکی از اقدامات بی‌سابقه دولت که در سفر دکتر رییسی و هیات دولت به این استان محقق شد، تامین یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای استان بود، این کمک بیش از ۲ برابر کل بودجه عمرانی حدود ۷۰۰ میلیارد تومانی استان یزد است که مبین اهتمام جدی دولت به اجرای تعهدات است.

پیگیری تردد روزانه قطار یزد به مشهد و راه اندازی قطار مستقیم یزد به زاهدان و یزد به خرمشهر در ایام اربعین هم از دیگر اقدامات قابل توجه دولت است که با پیگیری استاندار در ماه‌های اخیر موجب رضایت هرچه بیشتر شهروندان شده است.

اجرای طرح بورسیه شغلی دانشجویان از سوی صنایع و بخش خصوصی برای اولین بار در کشور در استان یزد اجرایی شده است که در این طرح، صنایع استان یزد، دارندگان رتبه های بالای کنکور را در صنایع بورسیه می کنند و هزینه های آنها را از آغاز تحصیل متقبل می شوند و جالب آنکه این طرح ابتکاری در دفترچه کنکور دارای کد شده که در نوع خود بی‌سابقه است.

انتقال حساب شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی به بانک های استان که معادل ۹۰ درصد کل سرمایه شرکت های معدنی استان است از دیگر اقدامات دولت در یکسال اخیر بوده که در آن حساب های مالی و دفاتر مالیاتی معادن بزرگ به یزد منتقل می شود، با همت و پیگیری استاندار یزد آغاز شده و بخشی از شرکت های حساب های خود را به بانک های استان انتقال داده اند و فرایند انتقال سایر شرکت ها نیز در حال انجام است.

پروژه آبرسانی به ۳۵۰ روستا که بیشترین میزان پوشش آبرسانی روستایی در کشور است، فراهم سازی زمینه تبدیل شدن یزد به قطب تولید انرژی خورشیدی که زمین و سرمایه گذار آن مشخص شده است و احیا و راه اندازی ۷۲ واحد صنعتی راکد یا تعطیل از دیگر اقدامات موفق دولت در استان یزد در طول یکسال گذشته بوده است.

این تحولات امیدواری بسیاری را در زمینه رونق هرچه بیشتر اقتصادی استان فراهم آورده است و تداوم آن می تواند نرخ بیکاری استان که بخش عمده آن مربوط به فارغ التحصیلان دانشگاهی و قشر بانوان است را کاهش دهد.