به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، اسانسها یا طعم دهندهها علاوه بر این که طعم و بوی مواد غذایی را افزایش میدهند؛ خاصیت آنتی باکتریال دارند و بوی بد برخی مواد را هم از بین می برند. این مواد در دنیا بازار بزرگی را به خود اختصاص داده و رونق دارند.
در ایران هم حاشیه سود صنعت عطر و طعم دهنده ها به دلیل تنوع بالای این محصولات؛ بالا است و به دلیل مضرات بالای مواد شیمیایی، بازار به سمت تولید و استفاده از طعم دهنده های طبیعی سوق یافته است. بر همین اساس تولید بومی این محصولات میتواند توجیه اقتصادی خوبی برای کشور داشته باشد.
اتفاقی که با انتشار «فراخوان پذیرش طرح های فناورانه در زمینه صنایع عطرسازی و طعم دهنده های طبیعی» توسط ستاد توسعه علوم و فناوری های گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منتشر شده است تا شرکت های دانش بنیان برای تولید این محصولات به میدان بیایند.
به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این ستاد در نظر دارد به منظور تکمیل زنجیره ارزش تولید و فرآوری صنعت گیاهان دارویی در زمینه صنایع عطرسازی و طعم دهنده های طبیعی از طرح های پیشنهادی شرکت های دانش بنیان برای تولید بار اول، تولید نیمه صنعتی و تجاری سازی و توسعه بازار مطابق اولویت های کشور حمایت کند.
طرح هایی که به تولید ترکیبات معطر و افزودنی های صنعت عطرسازی، توسعه فرمولاسیون های عطر و اسانس بر پایه مواد طبیعی، توسعه طعم دهنده ها و اولئورزین های طبیعی و توسعه تجهیزات تولید عطر بینجامد در اولویت دریافت حمایت قرار دارند.
علاقه مندان برای ارسال طرح های خود تا پایان مهرماه سال ۱۴۰۱ مهلت دارند.