به گزارش ایرنا، حامد قادرزاده روز یکشنبه در جلسه کارگروه تنظیم بازار استان بر تحلیل وضعیت اقتصادی استان تاکید کرد و اظهار داشت: برای تصمیم گیری و سیاستگذاری در حوزه بازار باید شناخت کامل از آن داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه هر نوع تصمیم گیری در حوزه بازار باید بر اساس شرایط موجود انجام شود، افزود: با بازار نمی توان به طور دستوری برخورد کرد و باید کشش محصولات مختلف در آن را مورد محاسبه قرار داد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در ارتباط با افزایش قیمت برخی کالاها گفت: الزاما افزایش قیمت به نفع تولیدکننده نیست در صورتی که کالا با کشش باشد کاهش قیمت آن به نفع تولیدکننده و اگر بی کشش باشد به سود مصرف کننده و به زیان تولید کننده است.
قادرزاده با طرح این سوال که آیا آنچه با عنوان بازرسی بازار انجام شده تاکنون نتیجه بخش بوده است؟، اظهار داشت: نیاز به بررسی و تحقیق در زمینه اقدامات لازم برای تعدیل بازار داریم و این مهم باید توسط متخصصان این حوزه انجام شود.
تشکیل پنج هزار و ۹۸۳ فقره پرونده در تعزیرات حکومتی کردستان
مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان هم در این مراسم اظهار داشت: طی نیمه نخست امسال پنج هزار و ۹۸۳ فقره پرونده تخلف در بازار و عرضه کالای قاچاق در استان تشکیل شده که از این تعداد به پنج هزار و ۸۸۲ فقره رسیدگی شده است.
سید نجیم حسینی ارزش ریالی تعداد پرونده مذکور را ۳۸۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این مبلغ دریافت شده و به حساب خزانه واریز شده است.
وی تعداد گشتهای مشترک بازرسی از بازار استان طی این مدت را یک هزار و ۱۰۸ مورد خواند و گفت: ۱۷۰ واحد صنفی متخلف هم در این بازه زمانی پلمب شدند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان با اشاره به اینکه کنترل بازار نیاز به تعداد بیشتری بازرس دارد، یادآور شد: هم در سطح کشور و هم استان کمبود بازرس برای نظارت بر روند توزیع و عرضه کالاها در بازار وجود دارد.
حسینی به مساله تولید نان و مشکلات نانوایی ها هم اشاره کرد و گفت: هزینه تولید نان در استان تابعی از پارامترهای مختلفی هم چون اجاره محل، سهمیه آرد و دستگاه های پخت دارد که این موارد درآمد نانوایی ها را تحت تاثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: در راستای افزایش کمیت و کیفیت نان می طلبد همه کارخانجات آرد مجهز به آزمایشگاه پخت نان شوند تا دیگر نانوایی ها نتوانند بی کیفیتی آرد را دلیل نامرغوب بودن نان مطرح کنند.