کرمان - ایرنا - اعتبارات اسناد خزانه سال گذشته ۳۳ دستگاه اجرایی استان کرمان هنوز جذب نشده که برای رفع این مشکل، بخشی عمده ای از نشست این هفته شورای برنامه‌ریزی و توسعه کرمان، به سرعت بخشیدن به اقدامات برای جذب این اعتبارات اختصاص داشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه کرمان در ابتدا با گزارشی از میزان جذب اسناد خزانه و اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی سرمایه ای کرمان همراه بود و بعد از آن اقدامات دستگاه‌های اجرایی برای سرعت بخشیدن به جذب این اعتبارات در این استان مورد بررسی قرار گرفت.

در پایان نیز استاندار کرمان در جمع بندی این نشست توصیه ها و تاکیدات خود را برای جذب اعتبارات و همچنین بررسی راهکارهای افزایش اعتبارات در راستایی توسعه پایدار دیار کریمان به مدیران اعلام کرد.

اسناد خزانه ۳۳ دستگاه اجرایی کرمان هنوز جذب نشده است

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان با اشاره به اینکه فقط چهار روز فرصت برای جذب اسناد خزانه بودجه سال گذشته باقی مانده است گفت: ۳۴ میلیارد تومان از اسناد خزانه مربوط به ۳۳ دستگاه اجرایی این استان جذب نشده است. 

جعفر رودری افزود: اسناد خزانه ۱۱۰ دستگاه از دستگاه‌های مشمول استان کرمان نیز جذب شده است.

وی اظهار داشت: ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان از اسناد خزانه جذب نشده مربوط به راه و شهرسازی و همین میزان مربوط به اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای و یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از اسناد خزانه جذب نشده مربوط به حوزه های علمیه استان کرمان است.

دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان گفت: مسئولیت برنامه توسعه صادرات با اتاق بازرگانی است که در این حوزه گزارشی ارائه می شود. 

تخصیص ۴۱ درصد اعتبارات هزینه ای کرمان

وی گفت: ۴۱ درصد از یکهزار و ۲۳۱ میلیارد تومان اعتبارات هزینه ای برای ۳۱ دستگاه اجرایی استان کرمان در سال ۱۴۰۱ تخصیص یافته است.

رودری ادامه داد: با استفاده از این اعتبارات، پرداخت حقوق و مزایای دستگاه های اجرایی پرداخت شده و مشکلی در این حوزه وجود ندارد.

وی افزود: ۲۶۲ نفر مربوط به ۲۲ دستگاه اجرایی کرمان سال گذشته بازنشسته شدند که رقم پاداش پایان خدمت این افراد ۵۱ میلیارد تومان است اما حدود ۱۱ میلیارد تومان به این افراد تخصیص داده شده که بین دستگاه های این استان تقسیم می شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان ادامه داد: اولویت توزیع اعتبارات نیز براساس زمان بازنشستگی است و ظرف یک ماه آینده مابقی آن اعتبارات پرداخت شود.

وی ادامه داد: موافقت نامه ها بایستی تا پایان هفته جاری مبادله شود تا اعتبارات استانی را به موقع جذب کنیم.

رودری همچنین گفت: ۱۶ درصد اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای استان کرمان پرداخت شده است.

وی با اشاره به ۲۵۸ طرح مصوب بین ۶۵ دستگاه اجرایی استان کرمان عنوان کرد: ۱۶۶ طرح مبادله شده و مابقی در حال مبادله است و تقریبا ۴۰ دستگاه موافقت‌نامه خود را مبادله کرده اند.

جذب اعتبارات تبصره ۱۸ کرمان بالاتر از میانگین کشوری

مدیرکل اقتصاد و دارایی کرمان نیز در این نشست با اشاره به اینکه این استان در جذب اعتبارات تبصره ۱۸ به میزان ۱۰ درصد بالاتر از میانگین کشور بوده است گفت: استان کرمان سرجمع ۸۲ درصد انعقاد قرارداد و ۷۲ درصد پرداخت از این اعتبارات را انجام داده است.

صادق سلطانی نژاد افزود: یکهزار و ۲۱۷ میلیارد تومان برای تسهیلات تبصره ۱۸ در استان کرمان مصوب شده، ضمن آنکه دستگاه ها می توانند از ظرفیت ملی نیز استفاده کنند.

بررسی راهکارهای افزایش درآمد کرمان

شهباز حسن پور نماینده مردم سیرجان و بردسیر نیز در این نشست عنوان کرد: صادرات و واردات برخی شرکت هایی که از امکانات استان کرمان استفاده می کنند، از گمرکات دیگر استان ها انجام می شود لذا ضرورت دارد تمامی دستگاه ها و صادرکنندگان، این موضوع را در دستور کار قرار دهند.

رودری رییس سازمان مدیریت استان کرمان نیز در این زمینه ابراز داشت: کمیته توسعه صادرات راهکارهای افزایش سهم صادرات از مبادی کمرگی استان کرمان بررسی و راهکار ارائه دهد.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان نیز گفت: بخشی از اعتبارات سیل به حساب استانداری کرمان واریز شده و در این زمینه تفاهم نامه‌ای با دستگاه های اجرایی منعقد کردیم.

علی بیگ زاده افزود: تمامی دستگاه های اجرایی باید هزینه های بازسازی پس از سیل را به سرعت اعلام کرده و دستگاه های دخیل در خصوص احداث سیل بند های پنج شهرستان استان کرمان اقدام کنند.

وی یادآور شد: اسناد خزانه در حوزه های مختلفی از جمله فناوری اطلاعات به استان کرمان تخصیص یافته که پیش از اتمام مدت در راستای حوزه فناوری بایستی هزینه شود.

حسین مهرابی معاون امور اقتصادی استاندار کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: ۲ هزار و ۱۳۵ میلیارد تومان اعتبار به این استان تخصیص یافته که در اختیار استانداری قرار گرفته است که بین دستگاه ها توزیع می شود.

جمع بندی استاندار کرمان و چند توصیه

استاندار کرمان نیز در جمع بندی این نشست با اشاره به این مطلب که برخی بانک ها برای پرداخت تسهیلات از ساختمان های قدیمی نیز پایان کار طلب می کنند گفت: ضوابط بانکی برای پرداخت تسهیلات بایستی یکسان سازی شود.

محمدمهدی فداکار افزود: مبادله موافقت نامه ها طی چند روز آینده انجام شود و دستگاه ها و مجموعه ها نیز این موضوع را به فوریت پیگیری کنند.

وی یادآور شد: وضعیت صادرات و واردات از گمرکات کرمان نیز باید در نشستی جداگانه آسیب شناسی و حل شود زیرا میزان صادرات برای ما بسیار مهم است و در آمار عملکرد این استان ذکر می شود.

استاندار کرمان گفت: در حالی که دلمان خوش است که پنج گمرک در استان کرمان داریم صادرات ما از سایر گمرکات انجام می گیرد، در جایی فرایندها و در جای دیگر ظرفیت ها و امکانات مشکل دارد.

وی ادامه داد: نگذارید بار و کار از استان خارج شود و استفاده از گمرکات از ابعاد مختلف برای استان مزایایی دارد.

فداکار با بیان اینکه حضور مدیران در جلسات حتما از پیش هماهنگ و دستورات کار به استانداری کرمان اعلام شود افزود: برخی نمایندگان دستگاه ها که در جلسات حضور می یابند، اختیارات و آگاهی لازم را ندارند.