بیرجند - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: ۹۸ درصد تولید زرشک کشور در این استان است و ۳۸ هزار خانوار در فصل برداشت زرشک فعال هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا مهدی جعفری عصر یکشنبه در نشست دست‌اندرکاران جشنواره ملی زرشک با استاندار خراسان جنوبی افزود: جشنواره ملی زرشک از ۲۱ تا ۲۷ مهر ماه همزمان با فصل برداشت زرشک در پنج شهرستان خراسان جنوبی برگزار می‌شود.

وی گفت: زرشک ۲۵۰ سال قدمت دارد و برگزاری جشنواره زرشک با کمک بخش دولتی و خصوصی برنامه‌ریزی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: پنج شهرستان قاینات، زیرکوه، درمیان، بیرجند و سربیشه به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت زرشک را دارند و ارزش ریالی این محصول در استان بیش از چهار هزار میلیارد تومان است.

وی کمک به معیشت کشاورزان و فروش محصول، کمک به افزایش قیمت فروش با افزایش تقاضا، ایجاد شور نشاط و امید در بین زرشک‌کاران، ایجاد دغدغه بین مسوولان ملی به جهت حمایت از زرشک‌کاران و تاکید بر نقش هویتی زرشک را از مهمترین اهداف برگزاری جشنواره ملی زرشک عنوان کرد.

جعفری ثبت روز ملی زرشک، بازاریابی در جام جهانی قطر، افزایش پروازها در مدت جشنواره و دعوت میهمانان ملی و بین‌المللی را از مهمترین پیشنهادها ذکر کرد.

نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با تاکید بر اینکه جشنواره باید ماهیت فناورانه و دانش‌بنیان داشته باشد گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان به‌خوبی می‌توانند محصولات راهبردی استان شامل زرشک، عناب و زعفران را معرفی کنند.

سلمان اسحاقی با بیان اینکه افتتاح مرکز ترویج زرشک در این جشنواره مورد تاکید قرار گیرد افزود: شهرستان‌ها محور باشند تا در طول سال زرشک به‌صورت محوری و ملی مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: باید در حوزه اقتصاد به زرشک‌کاران نشان دهیم که جشنواره بعد اقتصادی دارد و اگر برای کشاورزان ابعاد اقتصادی تبیین نشود، اقناع نخواهند شد.

نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با ۲ شرکت هواپیمایی صحبت شده که محصولات زرشک و زعفران را در پذیرایی سفر انجام دهند و پیشنهاد می‌کنیم در اولین مراسم جشنواره این تفاهم‌نامه با پیگیری استاندار منعقد شود.

وی افزود: اولین بار است که جشنواره ملی زرشک در همه شهرستان‌های دارای این محصول راهبردی برگزار می‌شود و تبعیض و دوگانگی را در استان شاهد نیستیم که به‌طور حتم این تصمیم نقش مهمی در معرفی استان خراسان جنوبی و ظرفیت‌های بی‌شمار آن دارد.