اردبیل- ایرنا- مدیرکل آموزش و پرورش استان از فراهم شدن مقدمات آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۱ با حضور ۲۶۰ هزار دانش‌آموز در همه پایه‌ها و همه مناطق شهری و روستایی این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کلام‌الله صفری روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به آماده سازی همه ۲ هزار و ۵۵۰ آموزشگاه و مدرسه و ۱۱ هزار و ۸۰۰ کلاس درس در استان اردبیل برای آغاز سال تحصیلی جدید از روز دوم مهرماه گفت: برای تحصیل دانش آموزان این استان، ۱۸ هزار و ۵۰۰ معلم استان نیز سازماندهی شده است و هیچ کلاس بدون معلمی نداریم.

وی از ثبت نام ۹۹ درصد دانش آموزان استان اردبیل برای آغاز سال تحصیلی جدید خبر داد و اظهار کرد: ثبت نام تعداد محدودی از دانش آموزان پایه اول ابتدایی به خاطر طی نشدن مرحله سنجش و نیز تعدادی از دانش آموزان پایه دهم به علت اصرار بر ثبت نام در رشته خاص با تاخیر مواجه شده که تا اول مهر انجام خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با اشاره به حضوری بودن همه کلاس‌های درس از مهرماه امسال در سطح مدارس استان اردبیل افزود: شیوع کرونا در ۲۵ ماه گذشته صدمات زیادی به کیفیت تعلیم و تربیت دانش آموزان وارد کرد.

وی همچنین از تداوم استفاده از ظرفیت فضای مجازی و شبکه شاد خبر داد و بیان کرد: برنامه آموزش در سال تحصیلی جدید در دو حوزه کمی و کیفی و بر پایه همکاری متقابل سه نهاد خانواده، مدرسه و اجتماع تنظیم شده و بر تقویت رابطه این سه نهاد تلاش خواهد شد.

صفری در ادامه بر تحقق اهداف عدالت آموزشی و تربیتی تاکید کرد و از استقرار و راه‌اندازی قرارگاه عدالت آموزشی و تربیتی و نصیب آموزشی در اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل خبر داد و گفت: در زمینه تامین تجهیزات، زیرساخت‌ها و منابع انسانی در برخی از مناطق آموزش و پرورش استان به نقطه بحران رسیده‌ایم.

وی با اشاره به شناسایی ۷۰ محله کم برخوردار برای اجرای برنامه‌های عدالت آموزشی و تربیتی در سطح استان اردبیل اظهار کرد: این مناطق در تامین امکانات و تجهیزات آموزشی و تیز برخی برنامه‌های حمایتی نظیر تغذیه کمکی در اولویت خواهند بود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همچنین از توزیع تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی در سطح استان اردبیل به ارزش ۵۰۰ میلیارد ریال خبر داد و گفت: این تجهیزات بر اساس نیازسنجی دقیق و با هدف تحقق عدالت آموزشی و تربیت توزیع شد.

وی همچنین با بیان این که تنها ۵۰۰ واحد از ۲ هزار و ۵۵۰ واحد آموزشی استان اردبیل دارای نمازخانه اختصاصی است، افزود: برای تحقق عدالت آموزشی و تامین نیازها، ۲۸ پروژه مدرسه سازی با ۱۳۳ کلاس درس و ۱۰ نمازخانه و ۶ سالن ورزشی در مناطق کم برخوردار استان در دست احداث است.

صفری همچنین رشد تعداد دانش آموزان به خصوص در چهار شهرستان پارس آباد، اصلاندوز، مشکین شهر و اردبیل را نگران کننده خواند و با اشاره افزایش چهار هزار نفری شمار دانش آموزان شهر اردبیل به علت مهاجرت از سایر نقاط استان گفت: در تامین فضای آموزشی در مرکز استان با مشکل جدی رو به رو هستیم.

وی با اشاره به وجود سه هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل در دوره متوسطه و یک هزار و ۵۰۰ دانش آموز دوره ابتدایی در استان اردبیل گفت: از میان دانش آموزان دوره ابتدایی بازمانده از تحصیل، ۵۰۰ نفر شناسایی و ۳۰۰ نفر نیز جذب آموزش شده و تلاش برای جذب بقیه دانش آموزان هم ادامه دارد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان میانگین تراکم کلاس‌های درس در استان اردبیل را ۱۵.۵۲ نفر اعلام و اضافه کرد: این تراکم در شهرستان اردبیل بیشتر از سایر مناطق استان است.

وی همچنین از تداوم تلاش برای برچیدن ۸۵ مدرسه کانکسی و خشتی و سنگی تا سه سال آینده در استان اردبیل خبر داد و افزود: تعدادی از املاک مازاد خود را نیز به فروش رسانده و درآمد حاصله را برای تامین فضاهای آموزشی مورد نیاز هزینه خواهیم کرد.

صفری با اشاره به قرار گرفتن استان اردبیل در رتبه ۲۵ قبولی کنکور در سطح کشور، این وضعیت را غیرقابل قبول خواند و اضافه کرد: در کنکور سال گذشته ۲۷ هزار نفر در استان اردبیل شرکت کرده بودند که ۱۰ هزار نفر آنها دانش آموز و ۱۷ هزار نفر نیز پشت کنکوری بودند که از این تعداد نیز ۱۲ هزار نفر در گروه آموزشی تجربی و یک هزار و ۷۰۰ نفر نیز در گروه آموزشی ریاضی و فیزیکی ثبت نام کرده بودند.