تبریز - ایرنا - رئیس جمهور تاتارستان خواستار تشکیل کارگروهی متشکل از مسئولان این جمهوری و استان آذربایجان شرقی برای شناسایی موانع همکاری‌های دوجانبه شد و گفت: اگر بتوانیم چند پروژه موفق را اجرایی کنیم می‌تواند به‌عنوان الگوی توسعه روابط معرفی شود.

به گزارش ایرنا، رستم مینیخانوف روز یکشنبه در نشستی با استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم تا موانع کسب‌وکار بین فعالان بخش خصوصی دو طرف رفع شود، افزود: مشکلات خودبه‌خود حل نمی‌شوند؛ مسئولان باید به توافق برسند و این ما هستیم که باید این توافق‌ها را اجرایی کنیم.
 
 وی با ابراز خرسندی از سومین سفر خود به تبریز، گفت: تبریز و قازان روابط بسیار خوبی دارند و می‌توانند نقش مهمی در توسعه روابط و نزدیکی دو کشور ایران و روسیه در حوزه‌های مختلف ایفا کنند.

مینیخانوف همچنین بر توسعه روابط تبریز و قازان در حوزه تبادل دانشجو، همکاری‌های فرهنگی و گردشگری، حمل‌ونقل، تسهیل صدور روادید، برقراری پرواز مستقیم، خودروسازی، کشاورزی و صنایع سبک تأکید کرد و گفت: آماده‌ایم تا شرایط مناسب برای حضور و فعالیت سرمایه‌گذاران و تجار آذربایجان شرقی را فراهم کنیم.

استفاده از ثبات و امنیت مرزهای آذربایجان شرقی برای توسعه روابط با کشورهای همسایه

استاندار آذربایجان شرقی هم با تأکید بر رفع موانع و عوامل ایجاد مزاحمت در مسیر گسترش روابط کشورهای منطقه، گفت: مردم این کشورها خواهان حسن همجواری و توسعه روابط هستند که این موضوع می‌تواند به‌عنوان یک فرصت کم‌نظیر برای تحقق رشد و ثبات اقتصادی و امنیت مرزها باشد.

عابدین خرّم اظهار داشت: سفر هیأت اقتصادی و تجاری تاتارستان به تبریز فرصتی برای شناسایی و رفع موانع همکاری‌های دوجانبه است و مطمئنا تبریز و قازان می‌توانند در این زمینه پیشرو و الگوی سایر استان‌ها و کشورهای همسایه باشند.
 
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی دروازه اتصال ایران به اروپاست، افزود: مرزهای ما به‌رغم خواست بدخواهان، از ثبات و امنیت خوبی برقرار است و این امنیت، موجب تحکیم روابط ما با همسایگان شده است.
 
خرّم تاکید کرد: باید با سامان‌دهی مسائل مربوط به حوزه حمل‌ونقل، ترددهای مرزی و مراودات تجاری و حذف عوامل مزاحم و مخلّ امنیت، از این فرصت به بهترین شکل استفاده کنیم.
 
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با تأکید بر بهره‌گیری از عوامل ایجاد همبستگی و وحدت بین کشورهای منطقه نظیر تبادل دانشجو، همکاری‌های علمی و فناورانه و رفت‌وآمد گردشگران، ابراز امیدواری کرد با اهتمام جدی مسئولان و فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی و تاتارستان، شاهد شکوفایی روابط دو طرف در حوزه‌های مختلف باشیم.

رئیس جمهور تاتارستان در رأس هیأتی عالی‌رتبه از مسئولان دولتی و فعالان بخش خصوصی این جمهوری، ظهر امروز (یکشنبه) وارد تبریز شد.

وی امروز در نشست مشترک فعالان اقتصادی تاتارستان و آذربایجان شرقی شرکت و سخنرانی کرد.

به گزارش ایرنا، جمهوری تاتارستان با جمعیت چهار میلیون نفر و ۶۸ هزار کیلومتر مربع وسعت در جنوب غربی فدراسیون روسیه و منطقه فدرالی ولگا قرار دارد.

این جمهوری از ۱۷۳ ملیت و قوم تشکیل شده است که تاتارها و روس ها اکثریت را تشکیل می دهند.  

۲۵ درصد کل اقتصاد تاتارستان از تولید نفت، ۲۱ درصد از فراوردهای نفتی، ۲۱ درصد از صنایع ماشین سازی، ۱۶ درصد از صنایع  پتروشیمی و بقیه از تولیدات کشاورزی تامین می شود.