به گزارش ایرنا، یونس ژائله یکشنبه شب در دیدار رییس جمهور تاتارستان با استاندار آذربایجان شرقی در هتل شهریار تبریز با انتقاد از کیفیت روابط بانکی دو کشور گفت: با توجه به تحریم های اخیر علیه روسیه، رعایت موازین تحریمی در قبال تجار ایرانی از سوی بانک های روس تعجب برانگیز است و توسعه روابط دو کشور نیازمند فعال شدن بانک های دو طرف در زمینه مبادله ریال و روبل است.
وی ادامه داد: در حوزه روابط اقتصادی ایران و روسیه ظاهراً تنها دوست داریم صحبت و تفاهم کنیم و این تفاهم ها را روی کاغذ بیاوریم، اما در نهایت چیزی از این تفاهمنامه ها و قراردادها درنیاید و این در حالی است که با چنین رویکردی در واقع فرصتی طلایی را از مردم ۲ کشور می گیریم، زیرا ایران با توجه به راه های دسترسی به خاورمیانه و شمال آفریقا, فرصت ارزشمندی برای روسیه است.
رییس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به تاریخ بیش از ۱۱۰ ساله این اتاق یادآوری کرد: اتاق بازرگانی تبریز نقش مهمی در تاریخ بازرگانی جهان دارد و با استفاده از ظرفیت های آن می توانیم نقشه راه مشترکی را ترسیم کنیم چون با توجه به واردات ۲۰۰ میلیارد دلاری روسیه از اروپا در گذشته و خالی بودن این ظرفیت به واسطه شرایط تحریمی فعلی، اتاق بازرگانی تبریز می تواند گروه های مشترک مناسبی را برای فعالیت و نقش آفرینی در صادرات جمهوری های روسیه از جمله تاتارستان در منطقه ایجاد کند.
وی کشاورزی را از جمله حوزه های علاقمندی فعالان تجاری و اقتصادی ایران و به ویژه آذربایجان شرقی دانست و گفت: گلخانه ها و کشت فراسرزمینی از مهم ترین ظرفیت ها و زمینه های علاقمندی فعالان استان است و تجار خوبی در واردات نهاده های دامی و روغن از روسیه داریم که می توانند در این زمینه نقش آفرینی کنند.
ژائله ادامه داد: از این ظرفیت ها می توان برای صادرات و حتی صادرات مجدد محصولات و کالاهای روس به کشورهای همسایه جمهوری اسلامی ایران چون پاکستان و عراق با بیش از ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت استفاده کرد.
وی تحقق این امر را نیازمند ایجاد یک شرکت مشترک لجستیک دانست و تأکید کرد: با ایجاد چنین شرکتی زمینه حمل و نقل و تردد خودروهای حامل کالاهای ۲ کشور در خاک یکدیگر تسهیل می شود و ایجاد خط کشتیرانی بین بندر انزلی ایران و بندر میخاچکالا و آستاراخان در روسیه می تواند در توسعه و تقویت چرخه حمل و نقل دو کشور مؤثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت هایی مانند توان قطعه سازی تبریز می تواند کمک حال شرکت های بزرگ خودروسازی روسیه مانند کاماز باشد و تشکیل کارگروه مشترک جمهوری تاتارستان و استانداری آذربایجان شرقی و استفاده از کارشناسان کاربلد برای عملیاتی کردن این ظرفیت ها لازمه دسترسی به همه این اهداف است.
ژائله گفت: البته امیدواریم این تفکر که ایران فقط تهران است، نزد مسئولان و تجار روسی تعدیل و نگاهی ویژه به تبریز شود چون امروز هر کاری در حوزه تجارت و بازرگانی ایران در روسیه انجام می شود، توسط آذربایجانی ها و تبریزی ها صورت می گیرد.
رییس جمهور تاتارستان روسیه امروز یکشنبه در سفری کاری در رأس یک هیات بلندمرتبه اقتصادی در تبریز بود.
به گزارش ایرنا، جمهوری تاتارستان با جمعیت چهار میلیون نفر و ۶۸ هزار کیلومتر مربع وسعت در جنوب غربی فدراسیون روسیه و منطقه فدرالی ولگا قرار دارد.
این جمهوری از ۱۷۳ ملیت و قوم تشکیل شده است که تاتارها و روس ها اکثریت را تشکیل می دهند.
۲۵ درصد کل اقتصاد تاتارستان از تولید نفت، ۲۱ درصد از فراوردهای نفتی، ۲۱ درصد از صنایع ماشین سازی، ۱۶ درصد از صنایع پتروشیمی و بقیه از تولیدات کشاورزی تامین می شود.
در این جمهوری سالانه ۲۰۰ میلیون بشکه نفت تولید می شود.