بر اساس این توصیهنامه که روز دوشنبه یک نسخه از آن در اختیار ایرنا قرار گرفت، آموزش مهارتهای تصمیمگیری منطقی به فرزندان به منظور پرهیز از تصمیمگیریهای ناگهانی، منفعلانه و احساسی نیز اقدامی موثر برای توانمندسازی آنان در برابر مصرف مواد مخدر و روانگردانهاست.
در ادامه این توصیهنامه خطاب به والدین آمده است: وقت مؤثری که امروز برای پرورش درست فرزندانمان در کنار آنها صرف میکنیم، آرامش خاطر فردای ما را رقم میزند.
البته در این محتوا به نوجوانان جوانان هم تاکید شده که بدونشک با مصرف مواد مخدر صفحه روشن زندگی در گذر زمان تیره و تار خواهد شد؛ حتی اگر در ابتدای دوران مصرف روشن به نظر برسد.
به گزارش گروه جامعه ایرنا سن اعتیاد در جامعه با کاهش چشمگیری به سمت نوجوانان رفته و این روزها دختران جوان هم گامی جلوتر به سمت اعتیاد گذاشته و رنگ و بوی زندگی آنان به نوعی با موادمخدر عجین شده است؛ در حالی که طی گذشتههای دور تنها افراد معتاد در جامعه، مردان با سن بالا آن هم با اعتیاد به سیگار و تریاک بودند.
سعید صفاتیان تحلیلگر حوزه اعتیاد: اکنون معتادان ۲۰ سال و ۲۱ ساله زیادی در کشور وجود دارند که مصرف کننده موادمخدر هستندامروزه دیگر قلیان، سیگار و موادمخدر فقط مختص زنان و مردان میانسال نیست و اعتیاد در میان جوانان و نوجوانان رشد چشمگیری دارد تا جایی که در برخی از قهوهخانه یا سفرهخانههای سنتی این گروههای فعال جامعه با دورهمی با دوستان و آشنایان عیش خود را تیش میکنند، سیگار به هم تعارف میکنند و اگر کسی هم نکشد از نظر آنها سوسول یا بچهمامانی است.
سردار «اسکندر مومنی» دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر معتقد است که اکنون میانگین سن اعتیاد در کشور ٢۴ سال و در دنیا ١٩ سال است اما یک کودک زیر ۱۰ سال نیز شاید مواد مصرف کند.
شنیدن این سخنان که زنگ خطری در خصوص تربیت فرزندانمان در سطح جامعه به شمار میرود، شاید در وهله نخست برای ما آزاردهنده باشد اما در این زمینه بهخصوص، از شنیدن و دانستن ناگزیر هستیم تا بتوانیم فرزندانمان را برای مقابله با این آسیب جدی آمادهتر کنیم.