اسفندیار دریکوندی روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: فعالان اقتصادی و صادرکنندگان قمی در حال حاضر توجه ویژهای به ظرفیت مناسب بازار کشورهای آفریقایی دارند و در همین راستا سفرهای تجاری خود را برای شناخت دقیق بازار آن و کالاهایی که در این کشورها نیاز است، آغاز کردهاند.
وی افزود: در کشورهای آفریقایی، مسلمانان بسیاری زندگی میکنند که علاقهمند به استفاده از کالاهای ساخت ایران و به خصوص شهر قم (به دلیل جایگاه فرهنگی که این شهر در جهان اسلام دارد) هستند و همین موضوع از جمله مزیتهایی است که موجب شده بازار آفریقا در کانون توجه فعالان اقتصادی استان قرار گیرد.
وی ادامه داد: از دیگر فواید صادرات کالاهای ساخت قم به کشورهای آفریقایی، آشنا شدن فعالان اقتصادی استان با تجار این کشورهاست که موجب میشود آنان نیز با ظرفیتهای اقتصادی قم آشنا شوند و همین مساله زمینه سرمایهگذاریهای مشترک در طرحهای اقتصادی و تجاری را برای دو طرف فراهم میکند.
دریکوندی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت صادرات استان قم، بیان داشت: از ابتدای سالجاری تا پایان مردادماه، ۱۴۰ میلیون و ۵۱۱ هزار و ۵۸۷ دلار کالا از گمرکات این استان به کشورهای هدف صادر شد.
وی با اشاره به مثبت شدن تراز تجاری قم در سال جاری، تاکید کرد: این میزان صادرات در قالب تعداد سههزار و ۳۱۷ اظهارنامه و به وزن ۱۶۶ هزار و ۹۳۲ تُن صورت گرفتهاست که از نظر وزنی بیش از ۱۱۷ درصد و از نظر ارزش دلاری حدود ۸۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد را نشان میدهد.