به گزارش ایرنا، در سی و یکمین ماه کرونایی قرار داریم و تاکنون ۶ موج کرونایی را پشت سر گذاشته و موج هفتم نیز رو به اتمام است، این روزها مردم به اندازهای از بیماری کرونا اظهار غمگینی دارند و هر فردی در میان افراد فامیل و آشنایان خود حداقل یک نفر را بخاطر این بیماری منحوس از دست داده است.
با وجود نزدیک شدن موج هفتم به خط پایان؛ (هفته یازدهم در حال سپری شدن است) خوشبختانه از چهار هفته قبل کرونا سیر نزولی به خود گرفته و در حال حاضر وضعیت پایدار و با ثبات حاکم است و بستریهای روزانه نیز به حداقل رسیده است.
با نزدیک شدن به اول مهر ماه و شروع سال تحصیلی جدید، نگرانی خانوادههایی که فرزند محصل دارند بیشتر میشود و تمام فکر و ذکرشان شده «فرزندم مراقب کرونا باش».
در همین راستا با دکتر محمدامین ولیزاد رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان غربی گفت وگو کردیم تا از آخرین اقدامات انجام شده برای مقابله با این ویروس و راهکارهای مناسب آن مطلع شویم.
وی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به حضوری بودن آموزش در ایام بازگشایی مدارس و دانشگاهها، باید نسبت به بهینه سازی تهویه مناسب این مراکز توجه داشت تا برای دانش آموزان و دانشجویان تهدید سلامتی شکل نگیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان غربی با بیان لزوم توجه به واکسیناسیون افزود: دانش آموزان و دانشجویان و تمامی دستاندرکاران آموزش باید به امر واکسیناسیون توجه خاص داشته و با توجه به گروه سنی مرتبط اقدام به تکمیل واکسینه کرونا کنند.
ولیزاد ادامه داد: واکسیناسیون در گروه سنی ۱۲ تا ۱۷ سال رضایت بخش است اما در گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال متاسفانه صرفا ۶۴ درصد فرایند دوز اول را تکمیل کردهاند و حتی ۸۲ درصد آنها نیز هنوز دوز دوم را دریافت نکرده اند و این یک خطر جدی برای این گروه سنی کودکان و خانواده های آنهاست.
با توجه به آغاز فصل پاییز نگرانیهایی چون شیوع و بروز سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماری های ریوی در دل مردم حس ناخوشایندی را با توجه به عدم رعایت دستورالعمل ها از جمله نزدن ماسک ایجاد کرده است.
با توجه به بازگشت زائران عتبات عالیات نیز بیماریهای واگیر از جمله کرونا، وبا، آنفلوانزا و سرما خوردگی نگرانیهای سلامت عمومی را افزایش داده است.
ولیزاد در پاسخ به این نگرانی سلامت عمومی اظهار کرد: نظارت، کنترل و پایش وضعیت زائران در بدو ورود از مرزها و چند روز بعد از آن ضرورت دارد و زائران عزیز باید به این موضوع دقت نظر بیشتری داشته باشند.
وی با تشریح مسوولیت آحاد جامعه در حفظ و سلامتی خود و اعضای خانواده افزود: با توجه به کاهش محدودیتهای کرونایی و همچنین با توجه به اینکه راههای انتقال کرونا، آنفلوآنزا و سرماخوردگی مشابه یکدیگرند؛ از نظر بالینی تشخیص افتراقی اینها دشوار است اگرچه آنفلوانزا و کرونا میتوانند با علایم و نشانههای شدیدتر و عوارض همراه باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی بهترین راه پیشگیری از بیماریهای واگیر واکسیناسیون را رعایت بهداشت فردی، اجتماعی دانست و افزود: با رعایت بهداشت محیط، تهویه مناسب، استراحت و آرامش میتوان استرس موجود در همراه بیمار را کاست.
طبق تصمیمات ستاد کرونا و وزارت آموزش و پرورش، از اوایل مهرماه سال تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ تمامی کلاسهای درسی مدارس در کلیه مقاطع تحصیلی به صورت حضوری برگزار میشود و دانش آموزان باید با رعایت فاصله اجتماعی و اصول بهداشتی بر سر کلاس درس حاضر میشوند.
این روزها دانشآموزان و خانوادههای آنها با دقت پیگیر اخبار مربوط به چگونگی بازگشایی مدارس هستند تا بتوانند دستورالعملهای لازم را برای مقابله با کرونا رعایت کنند.
طی ۲ هفته اخیر وضعیت کشور و استان آذربایجان غربی در حوزه کرونا بهبود قابل توجهی یافته و در حال حاضر، کشور بدون شهرستان قرمز بوده و فقط ۲۰ شهرستان با وضعیت نارنجی کرونایی دارد.