به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان امور مالیاتی کشور، محمد برزگری با بیان اینکه با اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، از نظام مالیات ستانی سنتی به سمت نظام مالیاتی هوشمند حرکت کردهایم، اظهار کرد: با اجرای این قانون و هوشمندسازی نظام مالیاتی، راه فرار مالیاتی بسته خواهد شد.
وی افزود: در نظام مالیاتی سنتی، میزان داده و اطلاعات شخص محور بود و قالباً دریافت مالیات از این طریق بر اساس چانهزنی بود، اما با اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و هوشمند شدن نظام مالیاتی، اطلاعات به صورت دقیق در اختیار نظام مالیاتی قرار بوده و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
برزگری با بیان اینکه هدف اصلی از ساماندهی حسابهای تجاری و غیرتجاری، مبارزه با فرار مالیاتی و جلوگیری از پولشویی است، افزود: در این راستا سازمان امور مالیاتی کشور در مرحله اول در خردادماه و تیرماه سال جاری اعلام کرد که مودیان حسابهای تجاری مربوط به فعالیت کسب و کارشان را به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کنند که تاکنون بیش از هشت میلیون و ۳۰۰ هزار حساب تجاری توسط مودیان به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی شده است.
رییس مرکز تنظیم مقررات پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان سازمان مالیاتی با اشاره به اینکه در مرحله دوم کلیه حسابهای متصل به ابزارهای پرداخت و دستگاههای کارتخوان به عنوان حساب تجاری تلقی شدند، اظهار داشت: ضمن این که کلیه حسابهای اشخاص حقوقی، حساب تجاری محسوب میشوند، سازمان امور مالیاتی کشور با همکاری و هماهنگی بانک مرکزی کلیه حسابهای غیرتجاری را به صورت مستمر پایش میکند.
وی با بیان اینکه در آینده هیچ فعال اقتصادی بدون عضویت در سامانه مودیان و استفاده از پایانه فروشگاهی نمیتواند فعالیت کند، گفت: حسب مصوبه مراجع مربوط ثبت نام اشخاص مشمول توسط سازمان مالیاتی کشور انجام خواهد شد لکن بارگذاری اطلاعات توسط خود مودیان انجام میشود.
گفتنی است شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس به عنوان اولین گروه فراخوان شده اشخاص مشمول اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و صدور صورتحساب الکترونیکی از اول آبان ۱۴۰۱ است.