به گزارش ایرنا، هفته گذشته رئیسکل بانک مرکزی در دیدار اعضای شورای هماهنگی بانکهای دولتی و نیمهدولتی با تاکید بر حمایت عملیاتی از تولید با روشهای غیرتورمی و ضرورت تامین سرمایه در گردش تولیدکنندگان، از نهایی شدن دستورالعمل استفاده از ابزارهای تامین مالی اعتباری در معاملات بورس کالا خبر داد و گفت: از هفته آینده امکان استفاده از ابزارهایی مانند اوراق گام در معاملات بورس کالا فراهم میشود.
علی صالحآبادی در این نشست تعاملی و هماندیشی با تاکید بر حمایت بانکها از تولیدکنندگان و استفاده از ابزارهای بازار سرمایه تصریحکرد: با این روش، خریداران کالا از بورس میتوانند از طریق اوراق گام اقدام به خرید کرده و فروشندگان نیز میتوانند اوراق دریافت شده را در بازار ثانویه به فروش رسانده یا بهمنظور خرید مواد اولیه منتقل کنند.
در این زمینه، رییس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان خودروی کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: اوراق گام یک ابزار مالی بسیار خوب برای صنعت کشور بوده و ارزیابی صنعتگران از آن مثبت است.
محمدرضا نجفیمنش خاطرنشانکرد: این ابزار قابلیت خرید و فروش در بورس را داراست. بر این اساس قطعهسازان، آن را به عنوان مطالبه خود دریافت کرده و در ازای فروش در بورس، نقدینگی دریافت میکنند.
وی خاطرنشانکرد: با این حال اگر بخواهیم اصولی حرکت کنیم، باید قیمت گذاری دستوری کنار گذاشته شود تا شاهد زیاندهی در این صنعت نباشیم.
نجفی منش معتقد است: کنار گذاشته شدن قیمت گذاری دستوری و عدم مداخله در مدیریت صنعت خودروسازی، تا حد زیادی از مشکلات موجود خواهد کاست.
به گزارش ایرنا، اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) یک ابزار بازارمحور و با قابلیت نقل و انتقال در بازارهای پول و سرمایه است که تسهیلات جدید را برای تامین مالی بدون تورم بنگاه های تولیدی فراهم میکند. به اتکای این اوراق، تولیدکنندگان بر مبنای فاکتور خرید مواد اولیه و واسط از بانک عامل، درخواست انتشار و تضمین گواهی اعتبار مولد در سررسید کرده و به بنگاه فروشنده مواد اولیه تحویل میدهند. دارنده این اوراق میتواند گواهی را تا زمان سررسید نزد خود نگه دارد یا به فروشنده مواد اولیه بدهد.