به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا نصیری روز دوشنبه در جریان بازدید از واحدهای تولیدی و صنایع مرتبط بخش کشاورزی گناباد افزود: با وجود پتانسیلهای خوب این شهرستان در بخش کشاورزی و دامی، به دلیل کمبود صنایع فرآوری و بسته بندی بخش زیادی از این تولیدات به صورت خام به سایر نقاط کشور صادر می شود.
وی ادامه داد: با ایجاد و توسعه صنایع بسته بندی و فرآوری ضمن افزایش ارزش افزوده تولیدات بخش کشاورزی و دامی شاهد رونق اقتصادی برای فعالان این بخش هستیم و باید با حمایت از سرمایه گذاران بستر جلب و دلگرمی آنان را به فعالیت در این بخش افزایش داد.
فرماندار گناباد گفت: امروز با تلاش کشاورزان و دامداران و تولیدات کیفی کشاورزی و دامی به یک مزیت مهم اقتصادی در این شهرستان دست یافته ایم که مسوولان ذیربط باید قدر این مزیت را بدانند.
وی اظهار داشت: باید با فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی و دامی این شهرستان در بازاراهای رقابتی صادراتی داخلی و خارجی جایگاه خود را افزایش دهد تا این بخش به یک قابلیت مهم برای رونق اقتصادی منطقه تبدیل شود.
نصیری خاطر نشان کرد: در حوزه فرآوری برخی محصولات مانند پسته، زیره و زعفران، توت خشک و غیره اقدامات خوبی در گناباد انجام شده است که باید با جلب و حمایت از سرمایه گذار زمینه توسعه این فعالیتها متناسب با نیاز این بخش افزایش یابد.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین توسط رهبر معظم انقلاب و از طرفی ظرفیتها و مرغوبیت تولیدات بخش کشاورزی و دامی شهرستان گناباد از جمله زعفران، سماق و گیاهان دارویی خواستار پیگیری احداث شهرک فناور برای توسعه فرآوری این محصولات با بهرهگیری از علم فناوری شد.
از مجموع ۱۷۸ هزار تن تولید سالانه محصولات کشاورزی در گناباد، ۹۰ هزار و ۵۰۰ تن در این شهرستان فرآوری و مصرف می شود و بقیه به دلیل نبود توان بسته بندی و سرمایه گذاری ناکافی در این بخش به صورت خام به دیگر نقاط کشور و حتی خارج صادر و ماحصل تلاش کشاورزان گنابادی به نام سایر مناطق در بازار مصرف عرضه می شود.
اکنون با وجود ظرفیتهای اقتصادی گناباد در بخش صنعت و معدن و کشاورزی تنها کمتر از ۱۰ واحد بسته بندی در این شهرستان فعال هستند که این شمار جوابگوی نیاز موجود در منطقه نیست، لذا توسعه سرمایه گذاری در این بخش ضروی است.
گناباد با تولید سالانه ۲ هزار و ۲۰۶ تن تخم مرغ رتبه نخست، ۶۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر رتبه دوم، ۲ هزار و ۱۵۹ تن گوشت قرمز رتبه سوم و ۱۳ هزار و ۲۱۶ تن گوشت مرغ، رتبه چهاردهم خراسان رضوی را در بین ۳۳ شهرستان این استان دارد.
۱۴ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی گناباد با کشت و زرع بر روی ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، هزار و ۷۰۰ هکتار دیمزار و پرورش ۵۰۰ هزار راس دام، سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید و روانه بازار مصرف میکنند.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
این شهرستان متشکل از ۲ بخش "مرکزی و کاخک" است و چهار شهر "گناباد، بیدخت، روشناوند و کاخک" و ۱۰۶ روستا دارد و ۳۴ هزار نفر از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.