به گزارش خبرنگار ایرنا، علیمحمد زنگانه شامگاه دوشنبه در حاشیه امضای تفاهمنامه همکاری بین گلستان و جمهوری تاتارستان روسیه در گرگان، افزود: دستور رییس جمهور هم فراهم کردن زمینه استفاده از کریدور ریلی در شمال و اثر بخشی آن در توسعه مبادلات تجاری است.
وی تاکید کرد: اکنون برای توسعه مبادلات تجاری با جمهوری تاتارستان از ظرفیتهای جادهای و مسیر ترکیبی جاده - ریلی و دریا استفاده خواهد شد.
استاندار گلستان گفت: از طریق اتاق بازرگانی گلستان و جمهوری تاتارستان تلاش خواهد شد تا نیازها و مزیتهای ۲ طرف شناسایی و همکاریها توسعه یابد.
وی ظرفیتهای استان گلستان را از جمله تولید محصولات باغی، گردشگری، علمی و پذیرش دانشجو، درمان، صنعت ساختمان، وجود خط ریلی و اتصال آن به جنوب کشور و موقعیت منطقه آزاد تجاری اینچه برون و دسترسی آن به جاده، ریلی و دریای خزر و جذب مشارکت برای سرمایهگذاری مشترک ببرشمرد
رییس جمهور تاتارستان نیز با تاکید بر تقویت روابط همکاری بین گلستان و این جمهوری، گفت: موضوع جدی در این سفر در خصوص اتصال این جمهوری از ایران به آبهای آزاد است.
رستم مینیخانوف افزود: اطمینان دارم دو سال آینده روابط همکاری ما با استان گلستان خیلی تقویت خواهد شد.
رییس جمهور تاتارستان در سفر به گلستان ضمن نشست با فعالان اقتصادی این استان، تفاهمنامه همکاری را با استاندار گلستان امضا کرد.
وجود بیش از ۳ میلیون هکتار زمین زراعی و تولیدات کشاورزی و گذر خط ریل از تاتارستان به قزاقستان و سپس به ترکمنستان و در نهایت به جمهوری اسلامی ایران مرز اینچهبرون استان گلستان دیگر مزیت این جمهوری روسیه است.
به گزارش ایرنا، استاندار گلستان ۱۵ تا ۱۸ تیر سال جاری به دعوت رستم مینیخانوف رییس جمهور تاتارستان به همراه هیاتی از معاونان و مشاوران خود به این جمهوری روسیه سفر کرده بود.
علیمحمد زنگانه در این سفر علاوه بر افتتاح اتاق تعاون گلستان در شهر کازان، با روسای آژانس توسعه سرمایهگذاری، اتاق بازرگانی و صنایع و وزیران کار و امور اجتماعی و نیز کشاورزی جمهوری تاتارستان دیدار و گفت و گو کرد و از نمایشگاه اگری ولگا با حضور شرکتهای تعاونی تولیدی در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی در گلستان بازدید داشت.
گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسان شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد و در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که بخش کشاورزی این استان با ۲۲۰ هزار خانوار بهره بردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.