محمدرضا مصباح روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: میزان تسهیلات پرداخت شده به این مشاغل پارسال ۶۸ میلیارد تومان بوده است.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات اشتغال در چند حوزه مشاغل خانگی، مشاغل روستایی، مشاغل تبصره ۱۸و ۱۶ (مشاغل مربوط به نهادهای حمایتی مانند بهزیستی، بنیاد شهید و کمیته امداد امام خمینی (ره) ) به متقاضیان پرداخت میشود افزود: در مجموع از پارسال تا امسال به یکهزارو ۶۸۲ طرح، تسهیلات مشاغل خانگی تعلق گرفته که پیشبینی میشود برای ۲ هزار و ۷۹۲ نفر ایجاد اشتغال کرده باشد.
وی با اشاره به فرایند تقاضای متقاضیان برای دریافت تسهیلات اشتغال خانگی خاطرنشان کرد: برای دریافت تسهیلات در این مشاغل ابتدا باید متقاضیان در سامانه صدور مجوزها با نشانی auth.g۴b.ir اقدام و سپس بعد از دریافت مجوز متقاضی در سامانه کارا با نشانی kara.mcls.gov.ir روند دریافت تسهیلات را طی کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان با اشاره به اینکه بعد از ثبتنام متقاضیان تسهیلات اشتغال در سامانه کارا، به بانکهای عامل به منظور دریافت تسهیلات معرفی میشوند، ادامه داد: برای مشاغل خانگی در هر شغل حدودا تا ۴۰ میلیون تومان واریز تسهیلات اشتغال در نظر گرفته شده است.
تسهیلات مشاغل روستایی
وی همچنین با اشاره به اینکه برای دریافت تسهیلات اشتغال در مشاغل خانگی یکسری عنوان شغلی تعریف شده وجود دارد تصریح کرد: برای مشاغل روستایی تسهیلات اشتغال پایین ترین نرخ سود را دارد به این دلیل که این تسهیلات بتواند در حفظ جمعیت روستایی و تولید کشور کمککننده باشد.
مصباح با اشاره به اینکه متقاضیان تسهیلات اشتغال روستایی ابتدا باید از طریق دستگاههای عامل در حوزه کشاورزی یا صنعت اقدام کنند اظهارداشت: متقاضیان این تسهیلات اشتغال روستایی تقاضای خود را با طرح توجیهی اشتغالی که مدنظر دارند به دستگاههای عامل حوزه مربوط میبرند و بعد از تصویب از سوی کارگروه به بانک معرفی میشوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان با اشاره به اینکه امسال ۱۷۲ میلیارد تومان تسهیلات در بخش مشاغل روستایی تاکنون پرداخته شده است، ادامه داد: در مجموع از سال ۹۷ تاکنون به چهار هزار و ۲۱۰ طرح، تسهیلات مشاغل روستایی پرداخت شده که پیشبینی میشود با این میزان تسهیلات ۹ هزارو ۶۲۵ نفر دارای شغل شده باشند.
تسهیلات مشاغل تبصره ۱۸ و ۱۶
وی همچنین با اشاره به اینکه برای مشاغل تبصره ۱۸ ( مشاغل سایر دستگاهها)و تبصره۱۶(مشاغل دستگاههای حمایتی) نیز تسهیلات درنظر گرفته شده است، گفت: تمامی واحدهای مشمول این ۲ تبصره نیز باید از طریق دستگاههای اجرایی اقدام به تصویب طرح توجیهی کنند و بعد از آن به بانک عاملهای مشخص شده معرفی شوند.
مصباح با اشاره به اینکه امسال ۴۲ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلات در مشاغل تبصره ۱۸ درنظر گرفته شده است، ادامه داد: از این میزان تاکنون ۳۷ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال در مشاغل تبصره ۱۸ پرداخت شده که این میزان در مقایسه با سال گذشته رشد چهار برابری داشته است.
وی با تاکید بر اینکه مشاغل تبصره ۱۶ شامل نهادهای حمایتی میشود، تصریح کرد: برای پرداخت تسهیلات در این گونه مشاغل یکهزار و ۲۵۰ میلیارد تومان به کمیته امداد امام خمینی(ره)، ۶۱۸ میلیارد تومان به بهزیستی، ۲۳۰ میلیارد تومان به بنیاد شهید و امور ایثارگران و بیشاز ۵۰۰ میلیارد تومان مجموعههای بنیاد برکت و علوی تعلق گرفته است.