سجاد رضایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در مرحله نخست قرار شد تا پنل های خورشیدی بر بام منازل ۴۵۰ هزار خانوار روستایی مازندران نصب شود تا از طریق این پنل ها جذب انرژی خورشید صورت گیرد.
وی ادامه داد: برای این منظور و کمک به روستاییان برای برخورداری از این طرح، پیگیری های معاونت عمرانی استانداری مازندران منتج به موافقت معاونت توسعه روستایی معاون اول رییسجمهور برای پرداخت تسهیلات با کارمزد پایین شد.
به گفته معاون اداره کل روستایی استانداری مازندران، هم اکنون به هر خانوار مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات با کارمزد چهار درصد پرداخت می شود که مدت زمان بازگشت این تسهیلات ۱۲۰ ماهه درنظر گرفته شده است.
رضایی توضیح داد: برای اجرای این طرح سعی شده تا به صورت متعادل در هر شهرستان تعدادی روستا انتخاب شده که این پنل های خورشیدی نصب خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان حوزه مرتبط در یک برنامه زمانبندی شده ۶ ماهه اجرای این طرح را در روستاهای مازندران بررسی کردند، گفت : سعی شده در این طرح روستاهایی انتخاب شود تا زاویه تابش خورشید در آنها مستقیم و بالا باشد تا زمینه جذب انرژی خورشیدی بالا رود.
معاون اداره کل روستایی استانداری مازندران بیان کرد: اجرای این طرح علاوه بر تقویت نیروی برق در روستاها، موجب افزایش درآمد خانواده و بهبود وضع مالی خانوادههای دارنده این سیستم شده است بطوریکه ارزش برق تولید شده توسط شرکت برق محاسبه و به حساب خانوار واریز میشود.
رضایی افزود: راه اندازی هر پنل خورشیدی حدود ۸۰ میلیون تومان هزینه در بر دارد که در قالب تسهیلات قرض الحسنه به افراد کمک می شود.
وی با اشاره به اینکه تولید برق در نیروگاه ها گرانتر از تولید برق از طریق پنل های خورشیدی است، گفت: تولید هر کیلووات ساعت برق برای نیروگاههای حرارتی کشور حدود یک هزار و ۸۰۰ تومان هزینه دارد در حالی که دولت هر کیلوات ساعت برق تولیدی را به قیمت ۸۰ تومان به مشترکان می فروشد که تولید برق از طریق انرژی خورشیدی می تواند در کاهش هزینه های این بخش تاثیر بگذارد.