علیرضا میربهاءالدین روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار اظهارداشت: همچنین ۸۸۹ نفر از خدمات درمان سرپایی و ۸۱۹ نفر نیز از خدمات تست فشار و قندخون بهرهمند شدند.
وی بیان کرد: همچنین ۱۰ هزار ۷۱۰ عدد ماسک و ۲ هزار و ۳۰۰ عدد محلول ضد عفونی در بین زائران پاکستانی عازم اربعین توسط هلال احمر سیستان و بلوچستان توزیع شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: تعداد ۲۰ دستگاه چادر در ۲ اردوگاه جهت اسکان اضطراری زوار نصب و ۱۹۵ زائر پاکستانی توسط نجاتگران این جمعیت در پایانه مرزی ریمدان اسکان اضطراری داده شدند.
وی در خصوص برپایی ایستگاه های آموزشی اظهارداشت: به منظور ارتقای سطح آگاهی زوار، برنامههای آموزشی توسط مربیان مسلط به زبان اردو و یا همراه با مترجم با استفاده از پوسترهای طراحی شده به زبان اردو جهت یکهزار و ۸۲۰ نفر فراگیر در قرارگاههای ویژه اربعین حسینی اجرا شد.
میربهاءالدین افزود: خدمات امدادی به زائران اربعین حسینی در این ۲ منطقه با حضور ۵۵۲ نفر روز نجاتگر و ۱۸۰ نفر روز کارکنان در قالب ۱۸۸ تیم عملیاتی، ۳۹ مربی امداد و نجات و ۷۷ عضو جوان انجام شده است.
ورود بیشاز ۲۷ هزار زائر پاکستانی از مرزهای سیستان و بلوچستان
به گفته سخنگوی ستاد اربعین سیستان و بلوچستان؛ از ابتدای مردادماه تاکنون ۲۷ هزار ۴۷۴ زائر پاکستانی از طریق ۲ مرز میرجاوه و ریمدان وارد این استان و سپس عازم عتبات عالیات و کربلای معلی شدند.
جواد قنبری اظهارداشت: از این تعداد ۱۴ هزار و ۵۷۷ زائر از طریق پایانه مرزی ریمدان شهرستان دشتیاری و ۱۲ هزار و ۸۹۷ زائر از طریق پایانه مرزی شهرستان میرجاوه وارد استان شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه هماینک به همت دستگاههای مختلف و گروههای مردمی همه امکانات لازم برای رفاه حال زائران پاکستانی در استان فراهم شده، افزود: از ماهها قبل برنامه ریزیها برای ورود زائران اربعین از ۲ مرز ریمدان و میرجاوه انجام گرفته بود و زیرساختهای لازم بویژه مرز ریمدان احداث شده است.
سخنگوی ستاد اربعین سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه امسال مرز ریمدان در جنوب استان برای نخستین بار برای ورود زائران تعیین شده، خاطرنشان کرد: میزان ورودی زائران پاکستانی از طریق پایانه مرزی میرجاوه نسبت به مدت مشابه آخرین مرحله ورود پیش از شیوع بیماری کرونا حدود ۹۰ درصد کاهش داشته که علت اصلی آن وقوع سیل در این کشور است و در این حوزه نیز ما با عزیزانمان در کشور همسایه ابراز همدردی میکنیم.
وی تصریح کرد: مرز ریمدان قبل از آغاز روند ورود زوار پاکستانی هیچ گونه زیرساختی نداشت، اما با تلاش دستگاههای اجرایی هماینک این مرز هیچ مشکل و نقصی برای ورود زوار ندارد.
قنبری عنوان کرد: برای رفاه حال زوار گیتهای ورودی مرز ریمدان از ۲ گیت به ۱۶ گیت افزایش یافته، ۵۳ کیلومتر لکه گیری آسفالت انجام شده و برای تامین آب علاوه بر وجود مخازن آب به صورت سقایی و تامین آب معدنی ۲ خط لوله انتقال آب به طول ۳۰ کیلومتر به مرز ریمدان ایجاد شده است.