قهرمان رحمانی روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ۱۳۵ هزار دانش آموز در این مدارس تحصیل میکنند، اظهار کرد: ۱۷.۱ درصد این فضاها نیازمند مقاوم سازی و ۳.۸ درصد آنها نیاز به تخریب، بازسازی و نوسازی دارد.
وی با بیان اینکه میانگین مدارس نا ایمن کشوری ۱۹.۲ درصد است، افزود: در سطح استان آذربایجان غربی تعداد مدارس گلی، خشتی و خشکه چینی به صفر رسیده و هیچ مدرسهای به این شکل در سطح استان وجود ندارد.
طبق گفته وی، در قالب مدارس سنگی با ملات، ۲۹۳ کلاس وجود دارد و مدارس کانکسی ۳۲۰ مدرسه را شامل میشود که از این تعداد ۱۲۰ مدرسه دارای دانش آموزان بالای ۲۰ نفر هستند.
وی با بیان اینکه در این راستا در کشور طرحی از سال مالی ۱۴۰۱ آغاز شده است، ادامه داد: این طرح به نام شهید دانش آموز رضا پناهی اجرا میشود و شیوه نامه اجرایی آن نیز ابلاغ و اطلاعات لازم نیز جمع آوری و اجرای آن از امسال آغاز شده است.
پیرانشهر کمترین میزان فضای آموزشی را در آذربایجان غربی داراست
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان غربی در بخش دیگری یادآور شد: چالش کمبود فضای آموزشی در هشت منطقه آموزشی از مجموع ۲۴ منطقه استان حاد بوده که حل این مشکلات نیازمند توجه جدی است.
رحمانی در این باره گفت: شهرستان پیرانشهر با سرانه ۱.۷ متر مربع فضا به ازای هر دانش آموز کمترین میزان فضای آموزشی را در سطح استان دارد.
وی با بیان اینکه نواحی یک و ۲ ارومیه نیز به رغم واقع شدن در مرکز استان نیازمند افزایش سرانه فضای آموزشی هستند، افزود: شهرستان سردشت، بخش سیلوانا، شهرستانهای اشنویه، بوکان، میاندواب، مرحمت آباد و مهاباد نیز به ترتیب در رتبههای بعدی از نظر کمبود سرانه آموزشی قرار دارند.
براساس اظهارات رحمانی، آذربایجان غربی برای رسیدن به سرانه متوسط کشوری در حال حاضر نیازمند چهار هزار و ۵۰۰ کلاس درس است که ۸۱ هزار میلیارد ریال اعتبار جهت تحقق این موضوع لازم است.
برای مقاوم سازی فضاهای آموزشی این استان نیز ۲۸ میلیارد و ۹۴۰ میلیارد ریال اعتبار لازم است.
آذربایجان غربی استانی با بیش از سه میلیون نفر جمعیت ساکن، دارای ۷۰۰ هزار دانش آموز شاغل به تحصیل در مقاطع مختلف است.