«عبدالوهاب سهلآبادی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: بخشی از ماشینآلات مورد نیاز بخش صنعت کشور در داخل کشور تولید میشوند و در این زمینه باید تمهیداتی اندیشیده شود تا شاهد واردات آنها نباشیم.
وی بیان داشت: با این حال ماشینآلات راهسازی و معدنی همچون بیل مکانیکی، لودر، بولدوزر و غیره در کشور تولید نمیشود و باید از طریق واردات تامین شوند.
سهلآبادی ادامه داد: هرچند شرکت هپکو از توان خوبی برای تولید ماشینآلات صنعتی برخوردار است، اما هیچگاه توانی برای تولید ماشینآلات سنگین نداشته است و اگر این دسته از ماشینآلات را وارد نکنیم بخشی از تولیدمان در بخش معدن و همچنین پروژههای راهسازی با مشکل مواجه خواهد شد.
وی به فرسودگی ماشینآلات و همچنین قیمتهای بالای آنها در کشور اشاره کرد که نوسازی این ناوگان را لازم میکند و اظهار داشت: با این حال در بخشهایی همچون فرآوری سنگ، وسایل و ماشینآلات ریختهگری، ساخت کورههای القایی و قوسی به خودکفایی رسیدهایم و از توان بسیار خوبی بهرهمندیم و نیازی به خارج نداریم، اما در تولید ماشینآلات معدنی ضعف داریم و ناگزیر از صادرات هستیم.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران همچنین به تعطیلی بیش از پنج هزار معدن کوچک و متوسط در کشور اشاره و اضافه کرد: نیمی از مشکلات این معادن راکد را عدم تامین ماشینآلات مورد نیاز تشکیل میدهد.
وی با اکتشاف پهنههای بسیار خوب معدنی در کشور اشاره و تصریح کرد: عمده مشکل معدنکاری کشور را کمبود ماشینآلاتی همچون لودر، بولدوزر و بیل مکانیکی تشکیل میدهد.
سهلآبادی با اشاره به مخالفت برخی نمایندگان مجلس با واردات ماشینآلات راهسازی و معدنی به کشور، افزود: در این زمینه مرکز پژوهشهای مجلس باید بیشتر کار کرده و نمایندگان مخالف را با محدودیت توان شرکتی همچون هپکو آشنا کند، زیرا هرگونه اهمال در این زمینه میتواند منجر به فرصت سوزی برای کشور شود.
وی معتقد است: در شرایط فعلی و تداوم تحریمها، واردات ماشینآلات مستعمل اروپایی که در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و دریای عمان به کار گرفته شدهاند و اورهال آنها میتواند برای بخش معدن و صنایع معدنی کشورمان چارهساز باشد، زیرا از قیمتهای پایینتری نسبت به ماشینآلات صفر کیلومتر برخوردارند.
رییس خانه صمت ایران ادامه داد: بهطور مثال یک دستگاه بیل مکانیکی نو حدود ۱۴ میلیارد تومان قیمت دارد، اما میتوان کارکرده و دستدوم آن را با حدود قیمتی ۶ تا هفت میلیارد تومانی خریداری کرد.
وی همچنین یادآور شد: معادن و شرکتهای بزرگ کشور قادر به تامین ماشینآلات بزرگ مورد نیاز خود هستند، اما تا امروز این ماشینآلات در اختیار معادن کوچک و متوسط بهمنظور توسعه فعالیتهایشان قرار داده نشده است.
به گزارش ایرنا، پیشتر «سید رضا محتشمی پور» معاون امور معادن و فرآوری مواد وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به موضوع تامین ماشینآلات معدنی، اظهار داشته بود: در چند سال گذشته شرایط خوبی در بحث ماشینآلات نداشتیم و عدم تامین کافی آنها موجب کندی حرکت بخش معدن شده بود.
وی با اشاره به تغییر شرایط در چند ماه گذشته در این بخش، تاکید کرد: امروز هیچ مشکلی برای واردات ماشینآلات سنگین موردنیاز بخش با عمر زیر پنج سال که فاقد ساخت داخل باشند، وجود ندارد.
محتشمی پور همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده برای ساخت ماشینآلات مورد نیاز در کشور، افزود: شرکتها و واحدها میتوانند برای تامین ماشینآلات موردنیاز خود را صندوق ضمانت فعالیتهای معدنی تماس بگیرند.