سعید سرباز جانفدا روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: تسهیلات کارآفرینی و خود اشتغالی پس از احراز شرایط قانونی به زندانیان آزاد شده متقاضی، اعطا می شود.
وی گفت: با توجه به اینکه عدم وجود اشتغال پایدار یکی از عوامل ارتکاب جرم و بزه در جامعه است، لذا در یک رابطه معکوس، اشتغال موثرترین راه برای پیشگیری از وقوع جرم محسوب می شود.
مدیر کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی ادامه داد: توسعه اشتغال پایدار و حرفه آموزی با توجه به تاثیر فعالیت حرفه ای، برای زندانیان در دوران تحمل حبس و اعمال حمایت های شغلی برای زندانیان پس از آزادی یک راهبرد اجرایی در حوزه سیاست گذاری سازمان زندانها می باشد.
جانفدا افزود: در همین راستا با توجه به اینکه زندانیان پس از آزادی دچار بحران مالی هستند و توان و پشتوانه کافی برای راه اندازی شغل مناسب ندارند با موافقت دولت و مجلس در لایحه بودجه امسال، اعتبار مناسبی به عنوان تسهیلات خوداشتغالی زندانیان آزاد شده در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: این تسهیلات به عنوان سرمایه اولیه به کلیه زندانیانی که حداقل سه ماه تحمل حبس داشته باشند و بیش از یک سال از آزادی آنها نگذشته باشد و همچنین صاحب ایده های شغلی یا طرح کسب و کار باشند با رعایت ضوابط نظام بانکی تعلق می گیرد.
بر اساس اعلام اداره کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی، متقاضیان دریافت این تسهیلات می توانند جهت ثبت نام و تکمیل مدارک به مرکز خدمات اجتماعی و مراقبت بعد از خروج زندان های خراسان رضوی مراجعه کنند.
۱۱ زندان، یک کانون اصلاح و تربیت و همچنین اردوگاه حرفهآموزی و کار درمانی چناران در خراسان رضوی تحت مدیریت اداره کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی این استان قرار دارد.
طبق اعلام مسوولان قضایی خراسان رضوی در سال گذشته، این استان با جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفر حدود ۱۷ هزار زندانی دارد.