به گزارش ایرنا، از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم، مخالفان دولت که عمدتا حامیان دولت گذشته و طیف سیاسی وابسته به آن هستند به بهانههای مختلف سعی در تخریب دولت سیزدهم کردند. عمده سیاست این رسانهها در تخریب دولت سیزدهم، مقصر معرفی کردن دولت سیزدهم در مشکلات به جا مانده از دولت قبل از جمله در موضوع تورم و همچنین آمارسازی دروغین برای ناموفق جلوه دادن دولت سیزدهم در بهبود وضعیت اقتصادی است. به تازگی گویا پروژه مخالفان دولت برای تخریب دولت سیزدهم وارد مرحله تازه ای شده است.
روایت وارونه مخالفان از آمار مشهود
عصر امروز رسانههای مخالف دولت با اشاره به آماری که روزنامه فرهیختگان از «تجارت ایران با اعضای شانگهای» منتشر کرده اعلام کردند که تجارت ایران و اعضای این سازمان در دولت آیت الله رئیسی کاهش یافته است. این در حالی است که طبق همان آمار، ارزش تجارت میان ایران و اعضای سازمان شانگهای در سال ۱۴۰۰ به عنوان نخستین سال فعالیت دولت آیت الله رئیسی رشد چشمگیری داشته است. همچنین حجم تجارت ۵ ماهه میان ایران و اعضای این سازمان در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۵ ماه نخست سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۱۰ درصد افزایش داشته است.
نکته جالب دیگر در دروغ نویسی رسانههای مخالف دولت این که منبعی که رسانههای مخالف دولت با استناد به آن اقدام به تخریب دولت کرده اند در تیتر گزارش خود از «افزایش» تجارت میان ایران و اعضای شانگهای خبر داده است. با این حال رسانههای دولت نه تنها به آمار مربوطه، بلکه به تیتر گزارش هم بی توجهی کرده و با استناد به سند کارآمدی دولت، عملکرد دولت منتخب ملت را زیر سوال میبرند.
آماری که مخالفان دولت با استناد به آن از کاهش صادرات ایران به کشورهای عضو سازمان شانگهای در دولت آیت الله رئیسی خبر دادند!
نکته عجیب دیگر درباره عملکرد این رسانهها در تخریب دولت، کپی کاری سریع محتواهای تخریبی و بی توجهی آنها به جزئیات این گونه محتواهاست. انتشار گسترده این روایت دروغ از آمار صادرات کشور به اعضای شانگهای در رسانههای مخالف دولت، فقر محتوا و دست خالی این جریان برای زیر سوال بردن عملکرد اقتصادی دولت را نشان میدهد.
روایت دروغین رسانههای مخالف دولت و حامیان دولت گذشته از آماری که عملکرد موفق دولت در صادرات به کشورهای سازمان شانگهای را نشان میدهد
پیشینه سیاه دروغ پردازی رسانههای مخالف دولت
این مورد البته اولین اقدام مخالفان دولت در القای اطلاعات غلط به مردم و وارونه سازی حقیقت نیست. پیش از این و طی یک سال گذشته رسانههای وابسته به دولت گذشته و طیف سیاسی حامی آن بارها با استناد به آمارهای جعلی، تلاش کردند عملکرد دولت سیزدهم در حوزه اقتصادی را ناموفق جلوه دهند.
پیش از این خبرگزاری ایلنا وابسته به تشکیلات سیاسی خانه کارگر، از کاهش ۱۰۰ درصدی مصرف گوشت طی یک سال فعالیت دولت سیزدهم خبر داده بود. هرچند این خبرگزاری خبر مزبور را به نقل از یک فعالان این صنف منتشر کرده بود اما انتشار بدون فکر چنین آمارهایی آن هم آمارهایی که افراد غیرمسئول ارائه میدهند، نشانه ای از استقبال این رسانهها از تولید آمارهای غلط برای تخریب دولت سیزدهم است. علاوه بر این استناد به این آمارهای بی اعتبار در گزارشهای متعدد همین رسانه و دیگر رسانههای مخالف دولت، به وضوح علاقه این رسانهها به تولید و استفاده از آمارهای دروغ را نشان میدهد.
البته استناد به آمارهای دروغین و زیرسوال بردن آمارهای رسمی تنها به رسانههای این جریان محدود نیست. اخیرا رئیس کل بانک مرکزی دولت قبل پس از منتشر شدن آمارهای سانسور شده بانک مرکزی درباره تورم، این آمارها را زیر سوال برد. این در حالی است که این آمارها در دوران وی محاسبه شده و از قضا رشد شدید آمار اعلامی بانک مرکزی از تورم و پیشی گرفتن آن از رقم اعلامی مرکز آمار بهانه ای شد تا عبدالناصر همتی در جایگاه رئیس کل بانک مرکزی، این نهاد را از انتشار جزئیات فاجعه تورمی در دولت گذشته منع کند.
اکنون که دولت سیزدهم تیغ سانسور وی و همکارانش در دولت گذشته را از آمار بانک مرکزی برداشته، چاره ای جز نفی این آمارها برای مبرا کردن خود و تخریب دولت سیزدهم نمی بیند.