سلمان حسینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، خدمات توانبخشی را یک فرایند پیشرونده، پویا، هدفمند و غالبا محدود از نظر زمانی ذکر کرد و افزود: افراد دارای معلولیت، سالمندان، بیماران روانی مزمن و افراد دارای اختلالات طیف اتیسمی که معلولیت یا ناتوانی آن ها به تایید کمیسیون تعیین نوع و شدت معلولیت استان رسیده باشد از این خدمات بهره مند می شوند.
وی با بیان اینکه هم اکنون در مجموع ۷۰ مرکز غیردولتی "روزانه، شبانه روزی و مراکز مثبت زندگی" در حوزه توانبخشی به افراد دارای معلولیت خدمات ارائه می دهند اضافه کرد: این مراکز به افراد دارای آسیب، توانایی رسیدن به سطح عملکردی مطلوب از نظر ذهنی، فیزیکی، شناختی، روانی و اجتماعی را می دهد.
این مسوول به توانبخشی مبتنی بر خانواده نیز اشاره کرد و گفت: این خدمات توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با کسب مجوز از سازمان بهزیستی تأسیس و تحت نظارت آن خدمات توانبخشی و مراقبتی در منزل توسط مراقبین آموزش دیده زیر نظر کارشناس تخصصی علوم مراقبت و توانبخشی و با مشارکت اعضای خانواده به افراد با معلولیت جسمی حرکتی ارائه می کند.
وی اظهار داشت: علاوه بر آن خدمات به بیماری روانی مزمن، افراد دارای اختلالات هوشی رشدی، ذهنی و افراد سالمند معلول با معلولیت شدید و خیلی شدید و افراد دارای اختلالات طیف اتیسم ارائه می شود که در قالب این برنامه ۱۷۴ نفر از این خدمات بهره می برند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: وسایل کمک توانبخشی از جمله نیازهای اولیه افراد دارای معلولیت جهت دستیابی به حداکثر سطح بازتوانی، استقلال فردی، حرفه ای و اجتماعی، تبدیل توانمندی های بالقوه به مهارتهای بالفعل و بالا بردن سطح مشارکت اجتماعی این افراد است.
به گفته حسینی، از ابتدای سال جاری تاکنون ۷۹۳ نفر از افراد دارای معلولیت تحت پوشش از لوازم کمک توانبخشی شامل لوازم بهداشتی، ویلچر، سمعک، باتری سمعک، عصای نابینایان، ارتز و پروتز، دستگیره کمکی، تشک مواج و غیره استفاده کردند.