به گزارش چهارشنبه ایرنا، دوستی در آیین گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی که در فرهنگسرای الغدیر مراغه و با شعرخوانی جمع کثیری از شاعران محلی برگزار شد، افزود: اشعاری چون «دو مرغ بهشتی» و «هذیان دل» که ترجمه آزاد شعر حیدرباباست، جزو همان شاهکارهای شهریار به زبان فارسی است.
وی با تاکید بر اینکه شهریار به خاطر شاهکارهای ادبیاش ماندگار خواهد بود، اضافه کرد: درباره این شاعر نمیتوان در یکی دو جلسه سخن گفت و در ضمن حال حق مطلب را ادا کرد زیرا ایشان مکتبی راه انداخت که امروزه آن را باید شهریارشناسان توصیف کنند.
وی همچنین «سهندیه» و «حیدربابایا سلام» شهریار را از دیگر آثار فاخر این شاعر بلندآوازه به زبان ترکی خواند و اظهار داشت: شهریار آخرین بازمانده سبک عراقی بود و شهرت اصلی ایشان به خاطر عزلهایش است تا جایی که شاعران معاصر همچون «هوشنگ ابتهاج» اعتقاد داشتند که استاد در سرودن غزل همردیف غزلسرایان بزرگ زبان فارسی است.
«ایلقار» اظهار داشت: غنای عاطفی، صداقت و صراحت در لحن شعری و ایماژهایی که در اشعار غزل شهریار وجود دارد، بسیار خیرهکننده و دلنشین است.
شهریار در قالبهای دیگر شعر نیز توانمند بود
استاد «دوستی» که سهم مهمی در شاعرپروری در شهرستان مراغه دارد، اضافه کرد: شهریار در قالبهای دیگر شعر همچون مثنوی، قصیده و شعر نو نیز توانمند بود تا جایی که اشعار مثنوی شهریار برای ماندگاریاش کفایت میکند.
وی اشعاری چون «ای وای مادرم»، «مومیایی» و «نقاش» را از شارهکارهای نیمایی شهریار عنوان کرد و افزود: زبان شعر شهریار برای عوام و خواص قابل فهم است و این ویژگی مهم را مدیون سعدی است.
«ایلقار» با تاکید بر اینکه شهریار در زبان شعر پیرو «سعدی» و «ایرج میرزا» بود، اضافه کرد: شهریار کار به جایی رسانده بود که ملکالشعرای بهار، پژمان بختیاری و سعید نفیسی برای نخستین کتاب وی مقدمه نوشتند و ملکالشعرای بهار، استاد شهریار را افتخار شرق خواند.
شهریار فقط برای بزرگان اخوانیه سرود
استاد «ودود دوستی»، از مفاخر ادبی آذربایجان بیان کرد: شهریار تلاش کرد تا مدیون هیچ کسی نباشد و ابراز لطف بزرگان همچون «پژمان بختیاری» را با سرودن خوانیه پاسخ داد؛ ضمن توجه به اینکه فقط برای بزرگان اخوانیه سرود.
وی ادامه داد: شهریار بر اساس تجربههای زندگی خود شعر سرود و فرهنگ واقعی این مرز و بوم را در اشعارش منعکس کرد؛ البته محتوای اصلی شعرش عشق است و با تعهد از عشق مجازی به سمت عشق عرفانی حرکت کرد.
به گزارش ایرنا در این جلسه بسیاری از شاعران محلی همچون «محمدرضا نعمتی»، بانوی رباعیسرای مراغه «میترا جودت»، ندا یاسمی، حسین فرهادی، محمد آذرشینفام و عارف ساسانی به دو زبان ترکی و فارسی شعر خواندند و به مقام ادبی و علمی استاد شهریار ادای احترام کردند.