«هیبت اله اصولی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در خصوص عضویت دایمی ایران در سازمان همکاریهای شانگهای، اظهار داشت: یکی از مزایای این عضویت، کاهش وابستگی کشور به ارزهای دلار و یورو است که میتواند بر بانکداری کشور تاثیر مثبتی بگذارد.
وی با اشاره به بهبود وضعیت ترانزیتی کشور با همکاری با اعضای پیمان شانگهای، تاکید کرد: در کنار ایجاد امنیت در همسایگی ایران، از سوی دیگر بر توسعه مرزی و گسترش تجاری در این محدوده تاثیر به سزایی خواهد گذاشت.
عضو اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: عضویت در سازمان همکاریهای شانگهای، فصلی جدید برای روابط بازرگانان باز میکند و به همین دلیل اهمیت قابل توجهی برای فعالان اقتصادی دارد و باید هرچه زودتر پیشنهادها در بخش اعمال شود.
وی با تاکید بر اینکه فعالان اقتصادی میتوانند بهرهبرداریهای بهتری از تجارت خود داشته باشند، تصریح کرد: با افزایش سطح مبادلات اعضا، شرایط برای اعطای تسهیلات فراهم میشود که میتواند برای بسیاری از مشکلات اقتصادی و توسعه تجاری راهگشا باشد.
اصولی با اشاره به تغییر در تعرفههای تجاری میان اعضای سازمان همکاریهای شانگهای، گفت: هر مسیری که فصل جدیدی در تجارت کشور به وجود بیاورد و تحولات مالی را رقم بزند موجب تغییر و بهبود در اقتصاد کشور میشود و میتواند به توسعه اقتصادی کمک کند.
نایب رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: هر گشایشی در شرایط کنونی، میتواند در بهبود اقتصاد کشور تاثیر گذار باشد و این آغازی جدید برای مبادلات ایجاد کند.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مزایای همکاری با اعضای پیمان شانگهای، تامین نیاز کالایی ایران در بخشهای مختلف است، اظهار داشت: عضویت در این سازمان فرصتی است تا درهایی که با تحریم بر روی ایران بسته شدهاند، بار دیگر بازگشایی شوند و بر همین اساس باید از این فرصت بهترین و بیشترین بهرهبرداری را داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، سازمان همکاریهای شانگهای شامل کشورهای روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، پاکستان، هند و ایران است.
روز جمعه گذشته (۲۵ شهریورماه امسال) با سفر سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور به شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاریهای شانگهای، اعضای این سازمان با عضویت دایمی ایران موافقت کردند.